23948sdkhjf

14 nye kvalitetsfødevarer får innovationstilskud

En håndfuld fødevareproducenter er gået i gang med at udvikle nye produkter til forbrugerne herhjemme og i udlandet. Fødevareministeriet har netop givet innovationstilskud på 5 mio. kroner til 14 nye kvalitetsfødevarer.
Formel A Gris, Birkesaft, Cosmopolitansalat og økologiske urteviske i te-breve er blandt de 14 nye produkter, som erhvervet er i fuld gang med at udvikle til forbrugerne med tilskud fra Fødevareministeriet. Tilskud er givet under temaet ”Smagskvalitet og mangfoldighed i fødevareproduktionen” under innovationsloven. Med temaet ønsker Fødevareministeriet at fremme produktion af gode råvarer og kvalitetsfødevarer.

- Der er grund til at glæde sig til at smage de helt nye fødevarer, som virksomhederne nu går i gang med at udvikle til os. Vi har brug for flere danske kvalitetsfødevarer, som kan imødekomme kravene fra kvalitetsbevidste og kritiske forbrugere. Vi er mange, som vil have mad, der smager og dufter og har en høj råvare- og forarbejdningskvalitet. Samtidig bliver konkurrencen skarpere. Hvis danske fødevareproducenter også fremover skal stå sig godt, skal der satses på nyudvikling, som kan imødekomme forbrugernes efterspørgsel – og et af svarene er at satse målrettet på kvalitet og smagsoplevelser, siger fødevareminister Eva Kjer Hansen.

Det er smagen som kvalitetsparameter, produkternes naturlige kvalitet og nytænkning i hele produktionskæden, som afgør, om et projekt får støtte under temaet. Men også markedspotentialet på hjemmemarkedet og på eksportmarkedet er taget med i vurderingen.
Virksomheder, forskere og landmænd kan søge støtte til innovationsprojekter igen næste gang den 15. maj.

Nye smagsoplevelser på vej til køledisken
Virksomheder og opfindere i erhvervet vil med tilskud fra Fødevareministeriet igangsætte en række nye projekter, som skal give forbrugerne nye smagsoplevelser. Forbrugerne kan bl.a. glæde sig til:

- En ny unik salattype ”Cosmopolitan”, som giver bådformede salatblade, der egner sig som erstatning for brød. Lykkegården Aps står bag projektet, som har fået tilsagn om 276.075 kroner i tilskud.

- En serie non-alkoholiske drikke på basis af ren birkesaft tilsat forskellige nordiske bær, frug-ter og urter. Nordisk Naturligvis står bag projektet, som har fået tilsagn om tilskud til 222.075 kroner.

- Formel A Grisen – med et totalkoncept for maksimal kød- og spisekvalitet Danish Pork In-novation Group A/S står bag projektet, som har fået tilsagn om tilskud på 596.250 kroner.

- Nye aromaprodukter udviklet på basis af restprodukterne fra friske og frosne grøntsager. Teknologisk Institut står bag projektet, som har fået tilsagn om tilskud på 1.165.680 kroner.

Et led i en større satsning
Temaet er en del af Fødevareministeriets store satsning på kvalitetsfødevarer ”Smag Danmark”. Med satsningen ønsker Fødevareministeriet at sikre et større udbud af og en større efterspørgsel ef-ter danske kvalitetsfødevarer. Indsatsen skal være med til at fremtidssikre det danske fødevareerhvervs konkurrenceevne.

Læs mere om støtte til innovation på www.innovationslov.dk


Kilde: Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078