23948sdkhjf

Det sker: Offentligt møde om fremtidens fødevaresikkerhed

Det kød, vi spiser, kan blive meget mere sikkert, end det er i dag. Tre forskningsprojekter peger på nye veje til at minimere forekomsten af sygdomsfremkaldende bakterier i vores kød. Kom og hør mere den 12. november 2009 på et offentligt møde om nye veje til at forbedre sikkerheden af det kød, vi spiser.
Vores kød kan blive meget mere sikkert, end det er i dag. Tre forskningsprojekter, som er ved at blive afsluttet, anviser nye veje til at minimere forekomsten af sygdomsfremkaldende bakterier i det kød, vi køber i supermarkedet.

Men er producenterne villige til at foretage de nødvendige investeringer? Vil detailhandelen stille krav om øget fødevaresikkerhed i lyset af de nye muligheder? Vil forbrugerne efterspørge det sikre kød – og vil de betale for det? Hvad kan og bør myndighederne gøre?

Disse spørgsmål vil blive stillet på mødet på baggrund af en præsentation af opsigtsvækkende resultater, for eksempel:
  • det er muligt at gøre dansk svinekød langt mere sikkert, hvis man på slagteriet anvender damp eller varmt vand til at begrænse antallet af sygdomsfremkaldende bakterier
  • det er muligt at minimere forekomsten af campylopacter i dansk kyllingekød, hvis de intensive kyllingestalde sikres med fluenet
  • svinekød fra alternative produktionssystemer (friland og økologisk) - på trods af mistanke om det modsatte - er ret sikker t med hensyn til forekomst af salmonella
På mødet fremlægges resultater udviklet i samarbejde mellem natur- og samfundsvidenskabelige forskere fra Det Biovidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet og DTU Fødevareinstituttet i de tre projekter DECONT, CAMPY og QUALYSAFE, som er finansieret af Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri / FødevareErhverv.

Der lægges op til en diskussion med repræsentanter for primærproducenter og slagterier, detailhandel, danske og internationale myndigheder og forbrugere om, i hvilket omfang og på hvilken måde resultater fra de tre projekter kan føres ud i livet.

De vigtigste resultater fra projekterne vil blive samlet i en dansksproget bog, som vil være gratis tilgængelig på mødet.

Tid
Torsdag den 12. november 2009, kl. 9 - 17

Sted
Festauditoriet (Auditorium 1-01), Det Biovidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet, Bülowsvej 17, 1870 Frederiksberg C

Tilmelding
Send en e-mail til ffsmoede@food.dtu.dk . Sidste frist er 30. oktober 2009.

Arrangør
Mødet arrangeres i samarbejde mellem DTU Fødevareinstituttet og Det Biovidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet.

Kilde: DTU Fødevareinstituttet

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.09