23948sdkhjf

Ny organisering i Carlsberg efter storopkøb

Efter overtagelsen af Scottish & Newcastle organiserer bryggerikoncernen Carlsberg sig nu i fire nye regioner.
Efter gårsdagens meddelelse om godkendelse af Scheme of Arrangement i forbindelse med Scottish & Newcastle-transaktionen vil Carlsberg-gruppen blive organiseret i fire nye regioner: Østeuropa, Nordeuropa, Vesteuropa og Asien.

De fire regioner er:

Østeuropa omfatter alle forretninger i Rusland, Ukraine, Usbekistan, Kasakhstan og Hviderusland, som alle opererer i vækstmarkeder. Regionen består af selskaber fra BBH joint venturet med undtagelse af de baltiske lande, som bliver en del af region Nordeuropa.

Nordeuropa omfatter alle forretninger i Danmark, Norge, Sverige, Finland såvel som Baltikum: Estland, Letland og Litauen. Den nye region omfatter lande med markeder, der har mange ligheder. Regionen vil blive ledet af Senior Vice President Mikael Aro.

Vesteuropa omfatter forretningerne i Storbritannien, Tyskland, Schweiz, Italien, Portugal såvel som Polen, Tyrkiet og de tre lande Bulgarien, Kroatien og Serbien, som er organiseret i Carlsberg South East Europe. Det græske selskab Mythos vil også blive en del af regionen, hvorimod det franske selskab Brasseries Kronenbourg kommer til at rapportere direkte til koncernchef Jørgen Buhl Rasmussen under integrationsprocessen for så senere at blive en del af regionen. Senior Vice President Alex Myers vil lede denne region – og eksport- og licensforretningen.

Asien omfatter forretningerne i Malaysia, Singapore, Hong Kong, Kina, Vietnam, Cambodia, Laos, Nepal, Sri Lanka og Indien. Regionen vil blive ledet af Senior Vice President Jesper Bjørn Madsen, som også bliver ansvarlig for forretningen i Malawi.

Ny sammensætning i carlsberg Executive Committee
Anton Artemiev, 48 år og President for Baltika siden 2005, bliver leder af Østeuropa. For at understrege betydningen af det russiske marked og de øvrige østeuropæiske markeder i Carlsberg-gruppen er Anton Artemiev udnævnt til Senior Vice President og medlem af Executive Committee.

Herefter består Executive Committee af Executive Board, d.v.s. koncernchef Jørgen Buhl Rasmussen og vicekoncernchef og finansdirektør Jørn P. Jensen, de fire regionale Senor Vice Presidents og de fire funktionelle ledere: Kasper Madsen, Senior Vice President, Group Supply Chain, Jan Hillesland, Vice President, Group Sales and Marketing, Thomas Ekvall, Vice President, Human Ressources, and Anne-Marie Skov, Vice President, Group Communications.

-Vi har nu en ledelsesstruktur, der kan fokusere på fremtidig værdiskabelse og sikre, at færdigheder, best practice og synergier udveksles inden for og på tværs af de fire regioner. Formålet er at sikre profitabel vækst på alle de markeder, hvor vi opererer, og dermed gøre Carlsberg til verdens hurtigst voksende globale bryggeri, udtaler koncernchef Jørgen Buhl Rasmussen udtalersiger.

Kilde: Carlsberg Group

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112