23948sdkhjf

Nu åbner Danmarks første butik med overskudsmad

Folkekirkens Nødhjælp åbner efter nytår WeFood – Danmarks første butik med overskudsmad. Føtex har allerede meldt sig som leverandør-
Komplicerede regler har indtil nu betydet, at det var billigere for butikkerne at smide overskudmad ud end at forære maden til velgørenhed.

Men i dag lover Miljø- og Fødevareministeren, at reglerne ændres, så Folkekirkens Nødhjælp nemmere kan få varer på hylderne i WeFood, en ny butik med overskudsmad, der åbner i starten af 2016 i København. En butik, der skal drives af frivillige, og hvor overskuddet går til at bekæmpe sult i verdens fattigste lande.

- Det er præcis den regel-forenkling, vi har ventet på, siger generalsekretær fra Folkekirkens Nødhjælp, Birgitte Qvist-Sørensen.

Hvert år smides mere end 700.000 tons mad ud i Danmark. Samtidig sulter næsten 800 millioner mennesker verden over. Den fordeling ønsker Folkekirkens Nødhjælp at gøre noget ved.

- Jeg vil derfor gerne opfordre så mange aktører i fødevarebranchen som muligt til at bekæmpe madspild og melde sig som Wefood leverandør nu, hvor reglerne er blevet langt nemmere. Min opfordring gælder alle fra den lokale bager til de store butikskæder, samt grossister, producenter og ikke mindst landbruget, siger Birgitte Qvist-Sørensen.

- Jeg er glad for at fortælle, at Føtex straks har reageret på den lettere vej til at donere overskudsmad. De har meddelt, at de vil være leverandører til WeFood. Føtex er en vigtig partner, men WeFood har brug for masser af varer og er åben for alle, der vil være med, siger generalsekretæren.

WeFood vil sælge de varer videre, som butikkerne af den ene eller anden grund kasserer, selv om varerne sagtens kan bruges. Varerne vil generelt blive solgt til 50-70 % af prisen.

Hvor butikken åbner i København, bliver afsløret snart. Allerede nu har mere end 60 frivillige meldt sig til at arbejde i WeFood, og interessen for at være med til at bekæmpe madspild har været overvældende.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109