23948sdkhjf

Hartmann stopper aktiviteter i Asien

Hartmann regner med at få lukket ned for sine aktiviteter i Malaysia i løbet af andet kvartal. Produktionen af industriemballage flyttes i stedet til Ungarn, hvor det er planen at udvikle forretningsområdet til segmentet foodservice.
Som konsekvens af de ændrede markedsforhold på industriemballage er det Hartmanns hensigt at accelerere den planlagte udflytning af netop denne produktion selskabets fabrik i Ungarn. Dette forventes at medføre restruktureringsomkostninger af engangskarakter på ca. 8 mio. kr. allerede i 2008. Udflytningen forventes at reducere enhedsomkostningerne.

Potentiale i industriemballage
Det er dog ledelsens vurdering, at der inden for industriemballage fortsat findes et kundepotentiale for emballageløsninger i støbepap som i et vist om-fang forventes at opveje den bortfaldne omsætning. Hartmann har derfor i 2007 iværksat en salgs- og udviklingsproces, som sigter mod at sælge støbe-papemballage til andre højvolumensegmenter i Europa. Ledelsen vurderer, at der er et potentiale inden for området foodservice, eksempelvis til cate-ringindustrien.

Hartmanns europæiske forretning for æg- og industriemballage udviklede sig positivt med en væsentlig fremgang i det primære resultat. De nordamerikanske aktiviteter er påvirket af den ugunstige kursudvikling mellem CAD/USD. Koncernens samlede primære resultat blev på 34 mio. kr. i 1. kvartal 2008 sammenholdt med 5 mio. kr. i samme periode sidste år.

Ændrede forventninger til resten af året
Hartmann hæver helårsforventningerne til koncernens nettoomsætning med 20 mio. kr. fra ca. 1.460 mio. kr. til ca. 1.480 mio. kr. Salg af bygning og produktionslinje i Malaysia giver desuden en resultatforbedring på 15 mio. kr. Ændrede markedsforhold i Industriemballage påvirker imidlertid resultatforventningerne negativt med ca. 38 mio. kr. Den samlede effekt heraf medfører, at resultatforventningerne reduceres fra ca. 70 mio. kr. til ca. 55 mio. kr.

Kilde: Hartmann

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094