23948sdkhjf

Lifecycle Pharma når vigtig milepæl

LifeCycle Pharma offentliggør succesfuld gennemførelse af pilot-studier for LCP-Feno og forbereder sig til pivotale studier. Samtidig afsluttes serviceaftaler med partnere.
- Vi er meget tilfredse med at have påvist bioequivalence for LCP-Feno og Tricor® i dette pilot-studie, siger Michael Beckert, Chief Medical Officer og
Executive Vice President hos LifeCycle Pharma.

- Dette er endnu en vigtig milepæl for vores virksomhed og en klar validering af bredden i anvendelsesmulighederne såvel som alsidigheden af vores MeltDose® teknologi. Næste skridt er at forberede pivotale farmakokinetiske studier, der kan bekræfte disse resultater.

Om samarbejdet med Sandoz
Sandoz og LifeCycle Pharma indgik eksklusivaftale om udviklingen og kommercialiseringen af LCP-Feno på det amerikanske marked i september 2006. Begge parter er i fællesskab ansvarlige for den fremtidige udvikling, og Sandoz vil være ene-ansvarlig for kommercialiseringen af LCP-Feno i USA. LifeCycle Pharma vil modtage betaling for delmål og en betydelig to-cifret licensafgift af fremtidigt salg. I 2006 var salget af alle fenofibrate produkter på verdensplan ca. USD 1.7 billion (IMS Health; All rights reserved).

Pipeline prioritering og afslutning af et par serviceaftaler
LifeCycle Pharma har en bred pipeline primært fokuseret omkring udvalgte transplantation og hjertekarsygdomsprodukter, hvoraf LCP-Tacro og LCP-AtorFen snart forventes at gå ind i fase 3. LifeCycle Pharma har også haft en række (re-)formuleringsaftaler med andre selskaber. Med henblik på at optimere brugen af begrænsede ressourcer og målrette udviklingsafdelingen, har det første skridt i prioriteringen af pipeline været at afslutte et par serviceaftaler, som er udenfor LifeCycle Pharmas terapeutiske kerneområder.

Derfor har LifeCycle Pharma afbrudt både LCP-Lerc serviceaftalen med Recordati og feasibility study-aftalen med Sciele Pharma. Ifølge aftale med LifeCycle Pharma har Recordati besluttet at afslutte LCP-Lerc serviceaftalen, som omfattede udviklingen af en ny version af Recordati's lercanidipine (Zanidip®) til behandling af forhøjet blodtryk. Derudover har LifeCycle Pharma og Sciele Pharma sammen besluttet at afslutte feasibility study-aftalen vedrørende et produkt, som er under klinisk udvikling.

- Vi kan nu fokusere ressourcerne på vores mest lovende pipeline projekter. Jeg er meget glad for at kunne offentliggøre, at vi idag har taget et første vigtigt skridt i denne retning,udtaler Hans Christian Teisen, finansdirektør og Executive Vice President hos LifeCycle Pharma.

- Vi er også ved at vurdere den bedste organisationsstruktur til at optimere samarbejdsaftaler for MeltDose® teknologien uden at disse afleder opmærksomheden fra vores fokusområde, som er transplantation og immunosuppression, forklarer han.

Kilde: LifeCycle Pharma

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094