23948sdkhjf

ACE Biosciences modtager millioner til diarre-vaccine

Odense-virksomheden kan nu for alvor sætte fart på udviklingen af diarre-vaccine. De har nemlig lige modtaget en millionbevilling fra den amerikanske non-profit-organisation PATH.
Fynske ACE Biosciences har netop fået adgang til millioner af dollars, så der kan sættes fuld fart på udviklingen af en vaccine mod diarre forårsaget af colibakterier. Millionbevillingen kommer fra den amerikanske non-profit-organisation PATH, hvis formål er at bekæmpe dårligt helbred verden over.

PATH's specielle program mod diarre skal hjælpe de hundredtusinde børn i udviklingslandene, der årligt dør af diarre, og det specielle program er finansieret af Bill og Melinda Gates Foundation med 50 millioner dollar.

I første fase skal vaccinen afprøves på en mindre gruppe mennesker på ca. 60 frivillige. Når de har fået vaccinen vil man hælde øje med, om de kan tåle den og om der kommer bivirkninger. I anden fase giver man vaccinen til en forsøgsgruppe, der skal drikke en cocktail af skidt med coli.

Når dokumentationen på de første faser ligger klar, skal vaccinen afprøves på flere tusinde af turister i håb om, at de så ikke får diarre.

ACE Biosciences er allerede langt fremme med deres diarre-vaccine og forventer at havde den på markedet allerede i 2011.

Kilde: ACE Biosciences

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078