23948sdkhjf

Cheminova køber formulerings- og pakkeanlæg i Australien

Cheminova overtager Bayer CropSciences formulerings- og pakkeanlæg i byen Wyong i det østlige Australien. Dermed får Cheminova nu etableret produktion i landet.
Closing forventes i 4. kvartal 2008, når parterne har færdiggjort de nødvendige definitive aftaler om transaktionen og gennemført de relevante overdragelsesaktiviteter.

Cheminova har siden 2005 været repræsenteret i Australien gennem datterselskabet Ospray med hovedsæde i Sydney. Wyong-anlægget vil blive underlagt Ospray.

Ospray beskæftiger sig med salg og distribution af plantebeskyttelsesmidler, men har hidtil ikke haft egen produktion. Det får Ospray nu, takket være erhvervelsen af Wyong-anlægget, og det vil give Ospray en vigtig konkurrencemæssig fordel i det store australske marked som følge af den leveringssikkerhed og -fleksibilitet samt de omkostningsfordele, som et eget anlæg vil give Ospray. Wyong-anlægget vil dermed bidrage til at løfte Osprays
omsætning og markedsposition yderligere.

Wyong-anlægget har været drevet af Bayer CropScience i godt 20 år, og Bayer CropScience har gennem alle årene investeret i kontinuerlig opgradering og udvidelse af anlægget, så det i dag fremstår som et velorganiseret og effektivt produkti-onsanlæg af høj teknisk og miljømæssig standard. Wyong-anlægget
beskæftiger godt 30 medarbejdere.

På anlægget formuleres en række af de mest gængse formuleringer (produktvarianter), som finder anvendelse i det australske marked, og anlægget kan tappe disse i mange forskellige emballageformer og -størrelser. Wyong-anlægget har også et dedikeret del-anlæg til aminering og formulering af glyphosat - et produkt, der nyder stor efterspørgsel i Australien, og som udgør et vigtigt produkt i Osprays produkt-portefølje. Wyong-anlægget producerer i dag for både Bayer CropScience og andre kunder, hvilket også vil være tilfældet fremover, i tillæg til de mængder, som Wyong-anlægget skal producere for Ospray.

Wyong-anlægget vil fra og med 2009 generere eget overskud samt bidrage positivt til Osprays salg og indtjening.


Kilde: AURIGA INDUSTRIES A/S

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079