23948sdkhjf

Mars begærer omstridt slikselskab konkurs

Chokoladefirmaet Mars Danmark A/S mener, at det er blevet snydt for 2,7 millioner svenske kroner af en af Danmarks største slikgrossister, David Yüksel.
Det drejer sig om manglende betaling fra det svenske slikselskab HOCN AB, som David Yüksel har været ejer af og direktør for. Den manglende betaling har ført til, at Mars Danmark 27. november 2015 begærede HOCN konkurs ved tingsretten i Malmø. Det skriver Fagbladet 3F.

Det bekræfter den svenske kurator Christer Jakobsson over for Fagbladet 3F. Det samme gør Mars Danmark.

- Gælden, der refereres til, blev akkumuleret over en periode på et år og skulle være undgået. Mars Danmark har efterfølgende indskærpet sine procedurer over for grossister for at undgå situationer som denne, skriver Ylva Freiesleben, der er Nordic Corporate Affairs Manager i Mars Nordics, til Fagbladet 3F.

Ylva Freiesleben oplyser til Fagbladet 3F, at Mars Danmark ikke har handlet med David Yüksel direkte eller selskaber kontrolleret af David Yüksel siden juli 2014.

Konkurskarantæne i Danmark
David Yüksel var administrerende direktør for det svenske slikselskab HOCN AB frem til 29. juli 2015. Selskabet i Malmø var en del af Yüksel Holding A/S. Forretningspartneren Niklas Bach overtog holdingselskabet 1. juni 2015 og dermed også det svenske selskab. Niklas Bach er forhenværende salgschef i Mars Danmark.

I Danmark er David Yüksel og Niklas Bach indstillet til konkurskarantæne i forbindelse med, at selskabet Visticker ApS kom under konkurs. David Yüksel er i Danmark ligeledes indstillet til konkurskarantæne i forbindelse med konkursen i slikselskabet Baumert.

Mars Danmark A/S er ikke ene om at være blevet snydt af det svenske slikselskab HOCN AB. Blandt de øvrige kreditorer med ubetalte fordringer for i alt 800.000 kroner er det svenske skattevæsen.

Fagbladet har forgæves forsøgt at få kommentarer fra David Yüksel og Niklas Bach. De har ikke reageret på Fagbladet 3F's telefonopkald og mails.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094