23948sdkhjf

Arla vil lukke Hatfield Peverel-mejeriet i Storbritannien

Efter en grundig analyse af mejerikapaciteten i Storbritannien og behovet fremover annoncerer Arla Foods nu, at det er hensigten at lukke friskmælksmejeriet i Hatfield Peverel i Essex, England.
Lukningen er nu genstand for forhandling mellem Arla og de relevante fagforbund.

Forslaget vil potentielt betyde, at Hatfield Peverel mejeriet lukker med udgangen af juli 2016 og at omkring 200 stillinger dermed vil forsvinde eller blive flyttet til et andet Arla mejeri. Hatfield Peverel har en årlig kapacitet på ca. 130 mio. kg mælk. Mejeriet producerer mælk under varemærkerne Arla Cravendale, Arla Big Milk samt private-label mælk til detailhandlen.

Den foreslåede lukning følger i kølvandet på Arlas investering på 150 mio. britiske pund i det nybyggede megamejeri i Aylesbury, som åbnede i 2014. Aylesbury Mejeri har en årlig kapacitet på en milliard liter mælk. Det er Aylesbury Mejeri, som vil overtage det meste af Hatield Peverels produktion. En mindre del vil blive overtaget af andre Arla friskmælksmejerier.

Aylesbury Mejeri er et af verdens største friskmælksmejerier, og det er bygget for at støtte Arlas strategi på det britiske marked, som er Arlas største enkeltmarked.

I forbindelse med forslaget om lukning af mejeriet foretages der også en analyse af den transport-funktion, der i dag udgår fra mejeriet i Hatfield Peverel. Arla foreslår at udlicitere transporten til Bidvest Logistics, som er en distributions- og transportvirksomhed. Hvis dette sker, vil omkring 32 medarbejdere formentlig blive en del af Bidvest Logisitcs. Dette bringer antallet af medarbejdere, der potentielt berøres af lukningen af Hatfield Peverel mejeri, op på omkring 230.

- Som et mejeriselskab ejet af landmænd er det vores mission at skabe den højest mulige værdi for vores landmænds mælk og skabe muligheder for deres vækst. Det hjælper udviklingen omkring Aylesbury mejeri os med at gøre i Storbritannien i takt med at Aylesbury mejeriet får fyldt sin kapacitet, siger Dan Kolding, Senior Vice President Supply Chain, Arla Foods UK.

- Vi går nu ind i en fase, hvor vi skal forhandle med fagforbundene og de medarbejdere, som berøres af de to forslag. Vi vil støtte vores medarbejdere i denne situation, og vi vil gøre hvad vi kan for at støtte dem i at finde andet arbejde enten i eller udenfor Arla, siger han.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093