23948sdkhjf

Carlsberg anmeldt til alkoholreklamenævnet

En reklame for Carlsberg alkoholciderdrik Somersby optræder på Facebook, hvilket er ulovligt, ifølge Forbrugerrådet. Carlsberg nægter at kende til kampagnen.
Somersby-drikken har på ganske kort tid fået over 19.000 fans på det sociale net.medie Facebook. Hos Forbrugerrådet mener jurist Anette Højrup at Facebook-siden er ulovlig markedsføring af alkohol til børn- og unge, det skriver DR Penge.

- De her fans blir udnyttet i salgs- marketingssammenhæng. Det er der det kammer over for så udnyttes de unge til at skabe et større salg. Det er enormt effektivt redskab, men jeg mener også det er enormt ulovligt, siger Anette Højrup til TVAvisen.

Hos Carlsberg har man fået et såkaldt "buzzmarketing-bureau" til at skabe omtale af produktet, men Carlsberg afviser at siden på Facebook er oprettet som led i dén kampagne. Eksperter inden for reklame er dog enige om, at det uden tvivl er Carlsberg, der står bag.

Carlsberg har tidligere fået en advarsel af Forbrugerombudsmanden på grund af en ølreklame til unge udner 18 år, som kunne videresendes via Messenger.

Kilde: DR Penge

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096