23948sdkhjf

Stram risikostyring sender Cabinplant mod nye højder

Markederne vokser, mens maskinbyggeren holder tungen lige i munden.
I efterdønningerne af finanskrisen tog fynske Cabinplant, der leverer maskiner til især fødevareindustrien, projekter ind uden den nødvendige risikostyring. Det er nu slut, viser det nyeste regnskab fra maskinbyggeren.

- I årene efter finanskrisen kneb det med at styre projekterne økonomisk, men vi er nu blevet væsentlig bedre i vores interne styring af projekterne, siger administrerende direktør og medejer Ralf Astrup om den primære årsag til, at indtjeningen er strøget i vejret.

Omsætningen voksede med 38 mio. kr. i 2015, mens resultatet før skat blev godt 8 mio. kr. bedre bedre.

Det globale marked vokser
Fra fynske Haarby bliver maskiner sendt ud til hele verden. Cirka 90 procent af omsætningen bliver eksporteret, og kunderne findes hovedsageligt i fødevareindustrien inden for grøntsager, fisk, kød og ost.

- Der er mere positivitet i markederne. Vi ser en generel stigning hele vejen rundt. Både i Europa og i Amerikas-regionen, fortæller Ralf Astrup.

Cabinplant har sine spidskompetencer i proces og vejning. Ofte leverer virksomheden turn key-løsninger, hvor hele fabrikkers udstyr bliver produceret og leveret. En løsning kan indeholde mellem 50 og 100 maskiner.

Flere fiskefabrikker
En af de brancher, som svinger fra år til år, er fiskeindustrien. På trods af svingningerne, har Cabinplant haft flere ordrer til silde- og makrelproduktion i det seneste år. Det er også her, at maskinbyggeren har sine spidskompetencer.

- Vi har desuden haft en del større projekter i kyllingeindustrien, hvor det er pakning i bakker, som man kender ude fra supermarkedet - og projekter er over hele verden, fortæller direktøren og tilføjer, at virksomhedens positive udvikling er fortsat ind i 2016.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094