23948sdkhjf

Rema 1000 får pris for kamp mod madspild

Fødevarekæden modtog torsdag kvalitets- og innovationsprisen Den Dybe Tallerken
Rema 1000 modtog torsdag "Den Dybe Tallerken", der er Dansk Fødevare Forums kvalitets- og innovationspris. Butikskæden fik prisen for dens mangeårige indsats med at bekæmpe madspild.

Afskaffelse af mængderabatter, introduktion af brød og kød i mindre pakker for at imødekomme de 1,5 millioner singler i Danmark samt donationer af overskudsmad til hjemløse er blot nogle af de initiativer, der har gjort Rema 1000 fortjent til Den Dybe Tallerken.

- Rema 1000 får prisen for sit stærke, stædige og kontinuerlige fokus på madspild. Kæden har udvist mod til at påtage sig pionerrollen og engagere sig i kampen mod madspild. Gode holdninger er forvandlet til handling. Det vil vi gerne belønne, siger direktør i Landbrug & Fødevarer Karen Hækkerup, som overrakte prisen.

Discountkæden har siden 2008 været pioner i kampen mod madspild ved blandt andet at afskaffe mængderabatter i alle kædens danske butikker og ved at sælge udvalgte varer med begrænset holdbarhed til nedsat pris i stedet for at smide dem ud.

Imod traditionerne

Indkøbs- og marketingdirektør i Rema 1000 Anders René Jensen ser prisen som en bekræftelse på, at kæden er på rette vej.

- Da vi begyndte vores arbejde i 2008, gik vi virkelig imod traditionerne i dansk dagligvarehandel. Dengang handlede det hele om at få forbrugerne til at købe så meget som muligt – uanset, om de kunne bruge det eller ej. I dag er madspild virkelig kommet på dagsordenen, og den her pris motiverer os til at fortsætte arbejdet, så vi kan bidrage til at få mindsket madspild endnu mere de kommende år, siger Anders René Jensen.

Rema 1000 har også i samarbejde med Dansk Folkehjælp igangsat en landsdækkende aktion, hvor kæden i december sidste år videreformidlede overskudsmad fra julen til cirka 500 fattige familier. Desuden bliver de varer, hvor indpakningen er gået i stykker, allerede når de er på de centrale lagre, kørt til Projekt Hjemløs i København. I 2015 betød det, at 33 tons fødevarer kom hjemløse til gode i stedet for at blive smidt ud.

Bagerbrød til halv pris

Rema 1000-kæden består af selvstændige købmænd, så der findes ikke samlede tal for, hvor meget madspild kæden har undgået siden 2008. Men eksempelvis har Rema 1000 i Carlsberg-byen i København over en toårig periode reduceret madspild på følgende områder:

Bananer: 80 procent. På en lille kasse ved bananerne står der ”Ta’ mig – jeg er single”. I kassen ligger alle de bananer, som kunderne har adskilt fra klaserne, og dermed bliver de enkelte bananer også solgt.

Bagerbrød: 20 procent. Her mærker butikken det bagerbrød, der er tilbage klokken 19, og sætter det ned til halv pris
.
Kødspildet er reduceret med 80 procent, og spildet af både fabriksbrød, pålæg og mejeriprodukter er reduceret med 30 procent. Reduktionerne er opnået ved at have ekstra fokus på vejret og de forskellige sæsoner og ved at sælge udvalgte varer med begrænset holdbarhed til nedsat pris i stedet for at smide dem ud.

Det var 16. gang, Dansk Fødevare Forum uddelte Den Dybe Tallerken, Også Susanne Hovmand-Simonsen fra Knuthenlund Gods og direktør i Københavns Madhus Anne-Birgitte Agger var indstillet i år.



Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.794