23948sdkhjf

Spænding om nye råvarekontrakter

Både Lantmännen Unibake og Kohberg Brød står over for at skulle forhandle nye råvarekontrakter og de nærmeste ugers prisudvikling på råvarebørserne får stor betydning for, hvordan fødevarepriserne vil udvikle sig i danske supermarkeder i løbet af efteråret og vinteren.
De fleste producenter af mel og brød har allerede foretaget en afdækning af deres indkøbspriser, som udløber her i september, men det er også for nogle tid til nye kontrakter på indkøb af korn og mel.

Det seneste år har der været voldsomme prisudsving på alle typer af brød og kornprodukter, så det bliver en udfordring for de danske mel- og brødproducenter at forsøge at ramme den lavest mulige indkøbspris i løbet af de kommende uger. Det skriver EPN.

- Markedet er blevet langt mere uforudsigeligt og komplekst, end vi tidligere har været vant til. Derfor valgte de fleste i foråret at afdække deres indkøb tidligere end sædvanligt. Denne afdækning udløber i september, fortæller Niels Brinch-Nielsen formand i foreningen Danske Handelsmøller og adm. direktør for Valsemøllen.

Det har vist sig, at de danske møller afdækkede deres råvareindkøb på et særdeles uheldigt tidspunkt, da priserne på råvarebørserne siden midten af marts er styrtdykket fra 290 til 190 euro.

Dette prisfald kan først nå frem til de danske forbrugere, når producenterne af mel og brød i løbet af september har indgået nye kontrakter.

Kilde: EPN

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094