23948sdkhjf

Curalogic fortsætter søgeprocessen efter nye udviklingsprojekter

Nedlukning af selskabets udviklingsaktiviteter inden for oral immunterapi har givet Curalogic et bedre resultat end ventet i årets første halvår. Derfor opjusterer selskabet resultatet for resten af året, vel vidende om, at det kan blive påvirket af eventuelle nye udviklingsprojekter.
Curalogic er i forhandling med en begrænset række selskaber, som hver for sig har en pipeline med potentielt attraktive kliniske udviklingsprojekter. Fælles for disse selskaber er, at de opfylder de søgekriterier, Curalogic har opstillet og tidligere kommunikeret, samt at en preliminær analyse indikerer, at der kan opnås synergier, der har potentialet til at skabe værdi for Curalogics aktionærer.

Parallelt med disse forhandlinger fortsætter Curalogic den igangværende gennemgang og analyse af biotekselskaber baseret på selskabets generelle søgekriterier. På nuværende tidspunkt er Curalogic cirka halvvejs igennem listen af selskaber, og som et led i denne proces har ledelsen i Curalogic haft møde med eller været i dialog med et meget stort antal selskaber, siden søgeprocessen startede i januar 2008.

Det er fortsat svære tider for finansiering af biotekselskaber, og ledelsen vurderer, at Curalogic er godt positioneret til at indgå en aftale inden udgangen af 2008, der vil skabe værdi for aktionærerne, der overstiger likvidationsværdien af selskabet. At afslutte en aftale i relation til et nyt klinisk udviklingsprojekt er en kompleks og tidskrævende proces, som indebærer, at de involverede parter er nødt til at blive enige om en række væsentlige forhold. Som følge af den indbyggede risiko og usikkerhed omkring en sådan proces, kan der ikke gives nogen sikkerhed for, at de nuværende forventninger til, at selskabet vil indgå en aftale inden udgangen af 2008, vil blive opfyldt. Hvis det mod selskabets forventninger skulle vise sig ikke længere at være tilfældet, vil selskabet søge den bedste løsning til at sikre, at flest mulige penge betales tilbage til dets aktionærer.

Økonomiske resultater for perioden 1. april til 30. juni 2008
Curalogic realiserede et driftsresultat (EBIT) på DKK -1,3 mio. i 2. kvartal 2008 sammenlignet med et driftsresultat på DKK -34,7 mio. i 2. kvartal 2007. Driftsresultatet er bedre end selskabets forventninger og skyldes afholdelse af færre omkostninger end ventet i forbindelse med nedlukningen af selskabets udviklingsaktiviteter inden for oral immunterapi. Hovedårsagen til forskellen i driftsunderskud sammenlignet med 2. kvartal 2007 er at udviklingsaktiviteterne inden for oral immunterapi blev indstillet i selskabets regi ved årssiftet 2007/2008.

Forventninger for regnskabsåret 2008
For regnskabsåret 2008 forventer Curalogic at afholde omkostninger til at drive selskabet på ca. DKK 14 mio. Samtidig forventes finansielle nettoindtægter på ca. DKK 9 mio. Curalogic forventer således et samlet underskud på ca. DKK 5 mio. for året 2008. Curalogics likvide beholdning ved udgangen af 2008 forventes at udgøre ca. DKK 279 mio. De nævnte forventninger vil påvirkes, såfremt Curalogic i regnskabsåret 2008 finder nye udviklingsprojekter.

Dette er en opjustering af forventet resultat for året 2008 med ca. DKK 4 mio. siden forventningerne meldt ud i delårsrapporten for 1. kvartal i maj 2008. Opjusteringen kan begrundes med et lavere estimat på driftsomkostninger med ca. DKK 4 mio. på grund af realiserede besparelser på nedlukningen af udviklingsprojekterne såvel som besparelser på omkostningerne til at drive selskabet. Estimatet på selskabets likvide beholdning er en forøgelse på DKK 3 mio.

Kilde: Halvårsrapport for 1. halvår 2008

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078