23948sdkhjf

Cheminova deler ønske om forbud

Cheminova deler et brasiliansk ønske om at forbyde stoffet methyl parathion. Det slår virksomheden fast efter den aktuelle debat om stoffet.
Foranlediget af den højaktuelle debat om salg af methyl parathion i Brasilien fastslår Cheminova nu sine holdninger i en pressemeddelelse. Cheminova deler ønsket om, at de såkaldte klasse I produkter forbydes i en række lande, hvor anvendelsen kan være til fare for landbrugsmedarbejdernes sundhed.

Cheminovas salg af methyl parathion som klasse I produkt i Brasilien er allerede under udfasning og vil være endeligt udfaset i 2010. Allerede nu anvendes store ressourcer på at udvikle, registrere og introducere mindre giftige alternativer. Da methyl parathion af de brasilianske myndigheder anses for vigtig for landbrugsproduktionen, forsvinder produktet dog næppe fra markedet efter 2010, da andre virksomheder forventes at fortsætte salget.

Cheminova har gennem årene aktivt deltaget i genvurderinger af produkter i en række lande inkl. den seneste genvurdering af methyl parathion i Brasilien i 2002. I sådanne tilfælde bidrager Cheminova med alle tilgængelige videnskabelige undersøgelser, som så vurderes af myndighederne. I det aktuelle tilfælde i Brasilien har sundhedsmyndighederne uden om det gældende regelsæt iværksat en genvurdering af en række produkter. Cheminova har alene gjort indsigelse mod denne proces, fordi den ikke følger gældende lovgivning, der ud over sundhedsmyndighederne involverer miljø- og landbrugsministeriernes eksperter.

Branchen har helt generelt gjort indsigelse, da man frygter, at en sådan proces fremover vil forhindre en videnskabelig baseret vurdering af sprøjtemidler.
I forhold til alle hidtidige udmeldinger inkl. de seneste to års CSR-rapporter (Corporate Social Responsibility) fastholder Cheminova planerne om udfasning af salget af klasse I produkterne. Produkterne er allerede udfaset i de første lande i fuld overensstemmelse med planerne, fastslår Cheminova.


Kilde: Cheminova

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078