23948sdkhjf

Danisco Sugar debuterer som leverandør af grøn energi

Med åbningen af et bioethanolanlæg i Tyskland træder Danisco Sugar ind i et nyt forretningsområde.
Danisco Sugar indviede igår en nyt avanceret anlæg til produktion af bioethanol baseret på sukkerroer. Anlægget, der er opført i forbindelse med Danisco Sugars sukkerfabrik i Anklam i Tyskland, repræsenterer en investering på ca. 200 mio. kroner og har en kapacitet på 56 mio. liter ethanol årligt. Råvaren er sukkersaft, der udvindes af roer på sukkerfabrikken.

Administrerende direktør Mogens Granborg siger i en kommentar til åbningen:

- Det er en stor glæde, at vi i dag står klar til at åbne for hanerne i denne nye satsning på energiområdet. Projektet fra skitse til færdigt anlæg er gennemført på bare to år i et intenst forløb helt efter planen takket være en effektiv og engageret indsats fra vores medarbejderes og rådgiveres side og stor opbakning fra de lokale myndigheder.

- Med vores investering i bioethanol markerer vi os på et yderst attraktivt marked i stærk vækst og tager et væsentligt skridt i vores strategi om at udvide vores forretningsområde gennem nye anvendelser af sukkerroer. Vi underbygger samtidig vores position som en højeffektiv producent, idet vi ved at kombinere sukker- og ethanolproduktion opnår betydelige driftsmæssige synergier, der vil sikre en endnu bedre udnyttelse af vores eksisterende faciliteter i Anklam.

Positiv klimaeffekt
Danisco Sugars bioethanolproduktion er forbundet med væsentlige miljøfordele.

- I forhold til benzin vil brugen af den bioethanol, vi producerer i Anklam, medføre en 60 procent lavere CO2-emission. Reduktionen ligger således væsentligt over EU's forventede minimumskrav på området, som er 35 procent. Samtidig er sukkerroen den mest effektive afgrøde til ethanolproduktion. Sammenlignet med for eksempel hvede er udbyttet pr. hektar dobbelt så stort, så det er en produktion, der ligger godt i tråd med vores ambitioner på området for bæredygtighed, udtaler teknisk direktør Jesper Thomassen.

125 års erfaring
Ved åbningen af Danisco Sugars bioethanolanlæg fejredes også Anklam-fabrikkens 125 års jubilæum. Mogens Granborg og blandt andre delstatsministeren for landbrug, miljø og forbrugerbeskyttelse Dr. Till Backhaus var tilstede under ceremonien.

Kilde: Danisco

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062