Mange fisk har stik imod forventning slet ikke det indhold af den sunde omega 3-fedtsyrer, som især forebygger hjertekarsygdomme, afslører Børsens fødevaretillæg i dag.
Årsagen er, at fiskefoder til opdrætsfisk, der hidtil har fået foder baseret på fiskeolie, er ved at blive erstattet af foder baseret på vegetabilske olier og proteiner, som ikke har den samme, sunde fedtsyresammensætning som fiskeolie.
- Det er jo problematisk, når vi tænker på vores kostanbefalinger, især til folk med hjerteproblemer, som fejlagtigt tror, at de får nok omega 3, når de spiser fisk, siger Charlotte Jacobsen, seniorforsker på DTU Aqua, Danmarks Tekniske Universitet til Børsen FødevareSundhed.
Hun står bag en foreløbig undersøgelse, som viser, at der er meget stor forskel på indholdet af omega 3-fedtsyrer i eksotiske opdrætsfisk sammenlignet med vilde, traditionelle fisk i nordiske farvande.