23948sdkhjf

Hoveder ryger i mælkeskandale

I weekendens løb er mælkepulverskandalen i Kina vokset med rekordfart og det ser nu ud til, at sagen kommer til at koste hoveder både inden for mejeribruget og blandt myndighederne.
Finansdirektør i Arlas partner Mengniu Yao Tongshan opfordrer til, at lederne i mejeriet bør træde tilbage, hvis de har været ansvarlige for tilsætningen af det giftige kemikalie
melanin, der først blev fundet i mælkepulver og nu også er fundet i mælk og yoghurt. Også selvom de ikke har været vidende om forholdet med melamin.

Det viser sig nemlig at mejerierne Mengniu og Yili i to år har købt mælk af en dårlig kvalitet, som de har givet 1,5 kr. for pr. liter mod godt to kr. for en god kvalitet. Det afslører avisen South China Morning Post, skriver dagbladet Børsen.

Tidligere blev det konstateret, at det var på de mange små mælkecentraler bedrageriet foregik. Her blev melanin tilsat den fortyndede mælk for at skjule, at bønderne og mælkecentralerne hældte vand i mælken for at spare udgifter.

Men nu viser det sig, at mejerierne har været vidende om denne kvalitetsforskel på mælken og Mengniu-mejeriet har bevidst brugt den dårlige kvalitet til mælkepulver på den fabrik, som Arla er medejer af.

Direktør for Sanlu-mejeriet Tian Wenhua har allerede mistet sit job på denne baggrund og er tilbageholdt af politiet. Også en række topfolk inden for kommunistpartiet og tilsynsmyndighederne i Det indre Mongoliet har mistet deres job, før skandalens omfang er helt blotlagt, skriver avisen.

Alle lande i Sydøst- og Østasien har nu standset for import af kinesiske mejeriprodukter, og USA lægger også op til et importforbud. Og da sagen vedrører svigt i kontrolsystemet,
kan boykotten af de kinesiske fødevarer brede sig til alle sektorer, fordi sagen generelt sætter spørgsmålstegn ved tilliden til kinesiske produkter.

Kilde: Dagbladet Børsen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109