23948sdkhjf

Bitter eftersmag i fødevarefusion

Regneark og strategier har overskygget drømmen om de gode råvarer hos Løgismose Meyers. Det har kostet lederflugt og frustrationer.
Fødevarefirmaerne Meyers og Løgismose slog sig sidste i 2014 sammen i et nyt selskab med kapitalfonden IK Investment Partners som hovedaktionær.

Dengang var Claus Meyers erklærede ambitioner blandt andet mere samarbejde med forbrugere, producenter og andre med ambitioner på madens vegne. Ambitioner og visioner har dog ikke haft så gode forhold, som håbet. Det skriver Berlingske Business.

Regneark, fokus på opbygning af en fælles organisation og forretningsplaner har med kapitalfondens ejerskab fortrængt fokus på den gode mad - til frustration for flere medarbejdere. Det er prisen for at stå stærkere på sigt, lyder det:

- Det er altid svært at putte runde ting ned i firkantede huller. Det er helt forventeligt, at der er nogle mennesker, der er frustrerede og ikke kan forstå, hvorfor det nu skal være sådan. Det er lidt det sure med det søde. Claus og jeg har drevet vores forretninger som enmandshære. Overgangen til noget andet er svær, men den er nødvendig, for ellers ville vi aldrig blive andet end det, vi var. Hvis vi for alvor skulle sætte en ny dagsorden, kræver det en helt anden pondus, siger Jacob Grønlykke, medlem af bestyrelsen for Løgismose Meyers og tidligere medejer af Løgismose, til Berlingske Business.

Afsked med trio
Fusionens indflydelse på ændringerne i driften af selskabet har også kostet i toppen .

Finansdirektør Henrik Vildenfeldt, som blev indsat af IK Investment Partners i 2015, sagde af helbredsmæssige årsager stop ved udgangen af 2015.

Tidligt i 2016 forlod bestyrelsesformand Lars Munch så posten med henvisning til uenigheder om selskabets udvikling. I april meddelte administrerende direktør Steen Halbyes så, at han stopper. Hans afløser er ifølge Berlingske fundet, men hans navn er ikke offentliggjort.

Regnskabet for Løgismose Meyers bliver offentliggjort tirsdag.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094