23948sdkhjf

Nycomed afskediger 190 ansatte

Medicinalvirksomheden Nycomed flytter dele af produktionen ud af Danmark, hvilket betyder et farvel til 190 ansatte.
Nycomed meddelte igår eftermiddags, at virksomheden flytter dele af produktionen ud af Danmark. Det sker for at optimere produktionen ved at udnytte ledig kapacitet på eksisterende fabrikker i Tyskland og Polen.

For Nycomed i Danmark betyder det, at produktionen på fabrikkerne i Grenaa og Hvidovre flyttes til Tyskland og Polen, hvor Nycomed har ledig produktionskapacitet. Som følge heraf reduceres virksomhedens pakkeri og supportfunktioner til produktionen i Roskilde forholdsmæssigt. I alt betyder det farvel til ca. 190 ansatte i Danmark, som fratræder senest 31. december 2009.

- Den beslutning, vi har offentliggjort, er en trist nyhed for vores medarbejdere, der hver dag leverer en loyal og engageret indsats i Nycomed. Stigende konkurrence på lægemidler, udløbet af patentet på vores største produkt Pantoloc (pantoprazol) og den generelle tendens i branchen med færre og større produktionsenheder, gør, at vi skal optimere vores produktion, siger adm. direktør Ghita Astrup, Nycomed Danmark i en pressemeddelelse.

- Vi er klar over, at vi står foran en periode med stor usikkerhed for alle medarbejderne i produktionen, men vi vil gøre alt for at få en hurtig afklaring for den enkelte. Det er vigtigt for os at sikre, at de medarbejdere, der mister deres job, får et fair forløb, som ruster dem til at komme videre til ny beskæftigelse. Samtidig skal vi også tage hånd om de mange medarbejdere, der skal fortsætte i Nycomed, siger Ghita Astrup.

Vilkårene for de medarbejdere, der bliver afskediget, forhandles i øjeblikket med tillidsrepræsentanterne.

Nycomed vil efter flytningen af dele af den danske produktion være repræsenteret med ca. 600 ansatte i Danmark på adresser i Hobro, Roskilde og Taastrup.

- Nycomed er en sund virksomhed med gode produkter og flere lovende produkter på vej. Vi har en markant position i Danmark, hvor ca. hver femte medicinpakke, der sælges på apoteket, er fra Nycomed. Beslutningen om at omstrukturere vores produktion er nødvendig for at fastholde vores stærke position og dermed sikre både succes og stabilitet fremover, afslutter Ghita Astrup.

Kilde: Nycomed

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125