23948sdkhjf

Nyt produkt til avanceret kvalitetskontrol af emballage

TriVision lancerer en ny visionbaseret Package Inspection Platform til online inspektion af emballage primært i fødevare- og medicinalindustrien. Systemet tillader en samlet kontrol af flere kontrolpunkter og er unik af sin art. Hermed imødekommer TriVision producenternes stigende behov for kontrol og overvågning af produktionslinjer.
Producenter af plastikemballage oplever i stigende grad, at kunderne stiller større og større krav til den producerede emballage. Samtidig har den teknologiske udvikling betydet, at den manuelle pakning erstattes med robotter, og dermed forsvinder de medarbejdere, som tidligere overvågede produktionen. Derfor er online visionkontrol med inspektion af flere og flere vanskelige kontrolpunkter ved at blive en nødvendighed på mange emballagevirksomheders produktionslinier.

TriVision, som igennem en årrække har udviklet og leveret visionsystemer til de fødevareproducerende virksomheder, har på baggrund af ønsker fra emballageproducenter, foretaget en massiv videreudvikling af de eksisterende systemer. Resultatet er blevet en omfattende visionbaseret Package Inspection Platform, som er i stand til at inspicere en lang række parametre på emballage. Løsningerne henvender sig primært til emballageproducenter, der producerer emballage til fødevare- og medicinalindustrien. Det forventes dog også, at visse fødevare- og medicinalvirksomheder, som har behov for meget omfattende emballagekontrol, vil kunne have behov for at anvende systemerne.

System med unikke funktionaliteter
Udviklingen af Package Inspection platformen har været meget omfattende. Det skyldes blandt andet, at designet og opbygningen af den samlede løsning var særdeles vanskelig, fordi inspektionen skulle indeholde en samlet kontrol af mange kontrolpunkter. Derfor var det afgørende at udvikle en løsning, der indeholdt en unik kombination af flere kameraer og flere lyskilder. Samtidig var programmeringen meget krævende, både fordi en del af kontrolpunkterne hver for sig var meget vanskelige at løse, men også fordi systemet samlet skulle være istand til at identificere mange forskellige kontrolpunkter.

Ifølge emballageproducenter, som anvender leverandører fra forskellige europæiske lande, er det generelt ikke muligt at finde konkurrerende løsninger med samme funktionalitet som TriVision Package Inspector. Det er derfor TriVisions opfattelse, at produktet har et meget stort potentiale i såvel Danmark, som i Vesteuropa.

Systemerne kaldes under et for TriVision Package Inspector, og kan blandt andet kontrollere:
  • "Artwork", som omfatter en avanceret kontrol af udsmykningen på emballagen, og som med stor følsomhed afgør, om udsmykning og farvesammensætning er korrekt.
  • ”Overmoulding”, som kan opstå i forbindelse med sprøjtestøbningen, og som forårsager en fejlfarvning af emballagen.
  • Samlingerne af etiketternes flige, som viser om etiketten er placeret korrekt.
  • Dimensioner af emballagens længde-, bredde- og højdemål m.v.

Desuden kan systemerne naturligvis inspicere en række simplere forhold om barcode, tilstedeværelse af etiketter m.m.

Løsningen er opbygget modulært, så systemet kan anvendes til såvel simple som omfattende kontrolopgaver. Dette muliggør, at en emballageproducent vil kunne starte med et lille system, og opgradere systemet efterhånden som behovet opstår. På trods af løsningens kompleksitet, er den meget brugervenlig, og giver emballageproducenten et stort overblik og dermed øget mulighed for produktionsoptimering, medens fødevareproducenten, som skal anvende emballagen, får sikkerhed for at produkterne er i orden.

Kilde: RoboCluster / TrioVision

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08