23948sdkhjf

Pharmexa sælger kræftvaccine

Pharmexa og KAEL Co. Ltd. i Sydkorea har indgået en aftale vedrørende GV1001 og Pharmexas norske datterselskab Gemvax. KAEL køber alle aktier i Gemvax og vil derved overtage samtlige rettigheder og forpligtelser der relaterer sig til Gemvax' patentportefølje, herunder GV1001.
Endvidere vil KAEL fortsætte med at supportere Telovac fase 3 forsøget med GV1001 inden for bugspytkirtelkræft. Pharmexa modtager en upfront betaling for salget af Gemvax samt milestones og royalties ved succesfuld kommercialisering af GV1001.

KAEL vil gennem det helejede datterselskab VaxOnco købe GemVax. VaxOnco er en koreansk virksomhed med speciale i peptidbaserede vacciner til behandling af cancer. Gemvax' vaccine GV1001 føjes til VaxOncos voksende pipeline inden for peptidvacciner.

KAEL overtager alle forpligtelser til at supportere det igangværende Telovac fase 3 forsøg inden for bugspytkirtelkræft. KAEL planlægger endvidere, at
udvikle GV1001 vaccinen inden for andre cancerformer.

Pharmexa modtager milestones ved succesfuld registrering
Pharmexa vil modtage en upfront betaling for salget af datterselskabet Gemvax. Derudover vil Pharmexa modtage milestones ved succesfuld registrering og
markedsføring af GV1001 samt betydelige royalties ved salg vaccinen.

Pharmexas administrerende direktør Dr. Achim Kaufhold siger:

- Vi er glade for, at Kael og VaxOnco vil drive den videre udvikling af GV 1001, som er et unikt produkt med betydeligt potentiale til behandling af cancer. Vaccinen retter sig mod enzymet telomerase, der er overudtrykt i de fleste cancerceller. Det gør telomerase til et ideelt mål for en cancervaccine. Endvidere er
telomerase-aktivitet en nøglefaktor i den proces hvorved cancerceller mister deres dødelighed. GV1001 har derfor potentiale til at blive en universel cancervaccine.

KAEL og Vaxoncos bestyrelsesformand Dr. Jay Sangjae Kim siger:

- Vi værdsætter, at Pharmexa har givet os muligheden for at købe Gemvax og selskabets teknologi. Vi vil anvende teknologien som en fremtidig vækstmotor for virksomheden ved fortsat udvikling af GV1001, ikke kun til behandling af cancer, men også som forebyggende behandling. GV1001 vaccinen er et potentielt blockbuster produkt og vi går efter at få det på markedet hurtigst muligt.

Aftalen får ikke indflydelse på Pharmexas regnskabsmæssige forventninger til 2008.


Kilde: Pharmexa

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078