23948sdkhjf

Fødevarevirksomheder tildelt ArbejdsmiljøPrisen

I går uddelte Arbejdsmiljørådet ArbejdsmiljøPrisen til fire danske arbejdspladser. Arla-virksomheden Kørselscenter Vestjylland og DAT-SCHAUB var blandt dem, der løb med hæderen.
ArbejdsmiljøPrisen uddeles inden for fire kategorier. De fire vindervirksomheder er:

Kørselscenter Vestjylland, Arla Foods a.m.b.a . (Nr. Vium ved Videbæk) - i kategorien Psykisk arbejdsmiljø
Hos Kørselscenter Vestjylland, der er karakteriseret ved at mange medarbejdere tilbringer det meste af tiden på landevejen, er det lykkedes at skabe en positiv udvikling i det psykiske arbejdsmiljø. En dårlig trivselsundersøgelse var startskuddet på en revitalisering af samarbejdet mellem medarbejdere og ledelse, hvor man gennem øget dialog og medarbejderinddragelse har skabt tillid på tværs af virksomheden og positive ændringer i virksomhedskulturen.

Coloplast A/S - i kategorien Muskel- og skeletbesvær På Coloplast, som har sin produktion fordelt ud over det meste af verden, har man pustet nyt liv i indsatsen mod ensidigt gentaget arbejde. Takket være en ny objektiv kortlægningsmodel er det lykkedes Coloplast at udpege særligt belastende arbejdsopgaver og lave rotationsplaner for medarbejderne. Resultatet er en løbende og systematisk reduktion af belastninger i arbejdet.

DAT-SCHAUB a.m.b.a. (Esbjerg) - i kategorien Støj
Hos DAT-SCHAUB, er man i et forsøgsprojekt gået målrettet efter at få reduceret kilden til den høreskadende støj fra en enkel maskine i produktionen. Med hjælp fra den nyeste teknologi inden for støjmåling er det lykkedes at finde de primære kilder til støj. Støjmålingerne er blevet omsat til en rekonstrueret maskine i et støjsvagt design, hvilket har ført til en reduktion af den høreskadende støj i arbejdet ved maskinen.

Post Danmark A/S - i kategorien Arbejdsulykker
Post Danmark har formået at skabe en bred arbejdsmiljøindsats, som er fast forankret i hele koncernen. Man arbejder strategisk og målrettet for at få reduceret ulykkesfrekvensen. Og man har tidligt erkendt at en holdbar arbejdsmiljøstrategi kræver gennemgribende holdningsændringer hos alle medarbejdere. Resultatet er et fald i antallet af arbejdsulykker.

- Alle fire prisvindere har på hver deres måde demonstreret, hvordan man gennem en målrettet og vedholdende indsats kan forbedre arbejdsmiljøet på arbejdspladsen. De fire vindere har formået at sætte handling bag ordene, og det har givet anerkendelsesværdige resultater, siger Arbejdsmiljørådets formand Leo Bjørnskov.

Han understreger, at ambitionen med ArbejdsmiljøPrisen er at fremhæve og belønne gode og alternative løsninger på problemer med arbejdsmiljøet - til inspiration for andre arbejdspladser på tværs af fag og brancher. Og der er masser af inspiration at hente hos de fire prisvindere.

Kilde: Arbejdsmiljørådet

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111