23948sdkhjf

TopoTarget: Positiv behandling af leukæmi med belinostat

TopoTarget offentliggør, at belinostat enkeltstofbehandling og belinostat i kombination med idarubicin viser lovende effekt i behandlingen af akut leukæmi i et igangværende internationalt fase I/II studie.
- Disse bemærkelsesværdige resultater er opnået i en gruppe af ældre patienter, som er vanskelig at behandle, og som normalt ikke tåler intensiv kemoterapi, udtaler professor Peter Buhl Jensen, MD og administrerende direktør for
TopoTarget.

Han fortsætter:

- I vore laboratorier har vi fundet overraskende god effekt af langvarig belinostat infusion og et af de lovende fund i dette studie er et komplet respons hos en patient behandlet alene med belinostat 48 timers kontinuerlig infusion (CIV). Det er en helt ny måde at give denne stoftype på. Vi har patenteret opfindelsen og det er meget lovende at vi allerede i fase I kan se en klar anticancer effekt.

Peter Buhl Jensen siger videre:

Belinostat er det eneste stof i sin klasse, der kan indtages som kapsel, gives intravenøst (IV) og nu også som kontinuerlig infusion (CIV). Denne ekstra og nye måde at give belinostat på kunne være en ny klinisk og kommerciel fordel i behandlingen af visse kræftformer.

Peter Buhl Jensen tilføjer afsluttende:

- Studiet bekræfter et præklinisk fund vedrørende antileukæmisk effekt af belinostat, idet de leukæmiske blaster hos flere patienter ved enkeltstofbehandling med belinostat forsvandt fra blodet og hos en enkelt patient også fra knoglemarven. Studiet understøtter endvidere det prækliniske fund om synergi mellem belinostat og antracyklin-klassen, idet fire remissioner blev opnået med små doser idarubicin i kombinationen.

Kilde: TopoTarget

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08