23948sdkhjf

Robotter klædt på til opgaven

Egatec har i flere år arbejdet med beskyttelsesdragter til robotter til fødevareproduktion og automatiseret rengøring. Og stigende efterspørgsel har fået Odense-virksomheden til at sikre sig forhandlingsretten af beskyttelsesdragter fra RPS Robot Protection Systems i hele Skandinavien.
Selvom moderne industrirobotter er robuste maskiner, der er konstrueret til at kunne køre hurtigt, stabilt og præcist 24 timer i døgnet, 365 dage om året, så giver det faktisk god mening at iklæde robotten beskyttelsesdragt, på samme måde som mennesker har arbejdstøj.

Mennesket bruger arbejdstøj til at beskytte sig mod blandt andet støv, fugt, kemikalier samt høje og lave temperaturer. I fødevareproduktion og i medicinalindustrien anvendes arbejdstøj også til at sikre, at produktionspersonalet ikke forurener de producerede produkter.

Ud over at aflaste mennesker for ensidigt, gentaget arbejde og tunge løft, så udfører robotterne ofte arbejdsopgaver i krævende miljøer, hvor vi ikke ønsker, at mennesker skal arbejde. Det kan f.eks. være sprøjtemaling, slibeprocesser, svejsning og rengøring. Giver man robotterne beskyttelsesdragter på i disse situationer, beskytter man robotten og dens øvrige udstyr mod at blive slidt og nedbrudt af det omgivende miljø. Herved gøres vedligeholdelse af robotten lettere og den samlede levetid for robotten øges.

Beskyttelsesdragter til hele Skandinavien
Egatec har i nogle år arbejdet med beskyttelsesdragter til robotter til fødevareproduktion og automatiseret rengøring, og senest har Egatec fået forhandlingen i hele Skandinavien af beskyttelsesdragter fra tyske RPS Robot Protection Systems.

- Vi kan mærke, at der er en stigende interesse for at udnytte robotter til produktion af fødevarer. Vores stærke kompetencer inden for hygiejnisk design og robuste konstruktioner i rustfri stål kombineret med beskyttelsesdragterne fra RPS, gør os i stand til effektivt at automatisere produktionsprocesser i selv meget fugtige og krævende miljøer, hvor hygiejnen skal være i top, oplyser Michael Wehner Rasmussen, der netop er ansat som salgschef i Egatec.

- Egatec har i det hele taget oplevet en pæn efterspørgsel efter beskyttelsesdragter. I takt med at robotter i stigende grad vinder indpas i en lang række industrier, øges efterspørgslen på dragter tilsvarende. Og det er ikke kun til robotter i de våde miljøer. Vi har således tilbudt dragter til blandt andet sprøjtestøbning, maling, glasering og sandblæsning, fortsætter Michael Wehner Rasmussen.

RPS har et meget bredt produktprogram bestående af dragter i forskellige materialer og udførsler, hvilket gør det muligt at klæde robotten helt rigtig på til opgaven. Dragterne fås til alle kendte robotfabrikater, og de kan tilpasses specialapplikationer. Dragterne har typisk en levetid på 1-2 år afhængig af robottens bevægelser og de omgivelser, den befinder sig i. Derudover findes der engangsdragter til f.eks. prototypeopstillinger og malerobotter, hvor man skifter dragterne løbende.

Kilde: Egatec / www.egatec.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.082