23948sdkhjf

De store fødevarevirksomheder sætter tidsforbruget under lup

Store danske fødevareeksportører som Danish Crown og Arla investerer i tidsregistreringssystemer, når de etablerer sig i udlandet. Konstant pres på effektiviteten stiller krav om at kunne benchmarke og følge op på nøgletal på tværs af produktionssteder. Det skaber ekspansionsmuligheder for danske Mark Information.
Da Danish Crown i februar begyndte at levere pakkekød til detailhandlen fra sin nyeste fabrik i Sverige, skete det med en dyb indsigt i omkostningerne på hver enkelt udskæring. Den danske slagterivirksomhed ekspanderer på det svenske marked både i kraft af egne fabrikker og opkøb. Ekspansionen er underbygget af en it-strategi baseret på standardløsninger, der gør det muligt at opsamle og sammenligne produktivitet og lønsomhed på tværs af produktionsenheder og landegrænser.

Det har åbnet en attraktiv dør til de udenlandske markeder for danske Mark Information, som er specialiseret i dataopsamling og tidsregistrering. Virksomheden har samlet tidsregistreringsdata op for Danish Crown siden 1995 og standardsystemet ProMark anvendes i dag på samtlige slagterier i Danmark, i alt 10.000 brugere, samt på fabrikkerne i Tyskland og nu også i Sverige.

Max udnyttelse af grisen
- Af hensyn til konkurrencen er vi nødt til at holde et stramt omkostningsfokus, og vi optimerer hele tiden på udnyttelsen af grisen. Vi måler på to centrale nøgletal, løn og udbytte - dvs. vores evne til at skære og afpudse mest optimalt. Disse to nøgletal bliver benchmarket på tværs af afdelinger og lande ned på hver eneste udskæring. Halter det et sted med en bestemt udskæring, er vi parate til at analysere problemet, så eventuelle fejl rettes, og lønsomheden forbedres. Det er selve essensen af at være en global spiller, at du har et datagrundlag, der kan understøtte dine beslutningsprocesser og sætte dig i stand til at handle, siger Elo Høgh Bromer, it-chef i Danish Crown.

Også Arla breder brugen af tidsregistrering ud uden for de danske grænser. Arla er en af de fødevarevirksomheder, der har længst erfaring med tidsopsamling, både i forbindelse med vagtskifte og jobskifte.

- Vi opsamler dataene for at holde en tæt økonomisk opfølgning på, hvad det koster at fremstille det enkelte produkt. Når du har produktion mange forskellige steder, er det vigtigt at have et detaljeret indblik i omkostningsstrukturerne, så du kan fastsætte de rigtige priser. Vi har netop investeret i ProMark til 14 anlæg i Sverige, så vi får en ensartet løsning med et sammenligneligt datagrundlag, siger Jan Dorph-Petersen, Afdelingsleder i Arla.

Ud over Arla og Danish Crown anvender også Tulip Food Company og Lantmännen (Danpo, Cerealia, Kronfågel og Doggy) tidsregistrering. Fælles for alle selskaber er, at de har valgt ProMark fra Mark Information.

En dør til internationalisering
- Vi har fået solid vind i sejlene i fødevarebranchen, og kommer ud på flere og flere markeder i takt med, at vores danske kunder etablerer sig i udlandet. Et af vores stærkeste kort er, at vi er SAP-certificerede og dermed har interfacet til SAP-kunderne parat, men derudover er der faktisk ikke ret mange, der kan håndtere tidsregistrering internationalt. Du skal kende alle regler og lovgivninger, og du skal kunne håndtere dem i en standardiseret løsning. Det er der meget få, der kan. Vi kan have mange konkurrenter på det enkelte marked, men internationalt har vi en særstilling, og det kommer os til gode nu, hvor så mange virksomheder bliver globale, siger Steffen Meyer, administrerende direktør i Mark Information.

Kilde: Mark Information

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125