23948sdkhjf

Økologiske færdigretter fra Hanegal

Hanegal vokser og satser nu også på økologisk fast food og middagsretter med fokus på sundhed og ernæring
Hanegal er stadig mest kendt for økologisk leverpostej og spegepølser, som er økologiske klassikere i danske supermarkeder. Nu satser Hanegal på også at komme først på markedet med en bred serie af sund økologisk fast food og økologiske færdigretter.

- De økologiske og kvalitetsbevidste forbrugere har også brug for hurtige måltidsløsninger på de travle hverdage, og vi forventer derfor, at der er store muligheder for convenience i et stærkt økologisk varemærke, som forbrugerne kender og har tillid til, siger direktør Ulrich Kern-Hansen.

De positive forventninger bygger også på gode erfaringer med en serie økologiske pizzaer, som fra 2004 til 2008 blev produceret af Real Pizza i Nordjylland.

Produktionen samles i Haderslev
I efteråret 2008 overtog Hanegal konkursboet efter Real Pizza, og den komplette produktionslinie til pizza og færdigretter er flyttet til Hanegals fabrik i Haderslev, som er blevet udvidet fra ca. 2000m2 til næsten 4000m2. Samtidig gennemføres en investering på 6 mill. Kr. til et frostlager samt produktionsanlæg til pakning og forædling af økologisk fisk. Denne investering støttes med 30% fra EU's fiskeriudviklingsprogram. Hanegals oprindelige gårdslagteri ved Silkeborg bliver lukket, og al produktion er herefter samlet i Haderslev.

Velsmag, sundhed og økologi
Målsætningen for Hanegals nye produkter er først og fremmest, at de skal smage så godt, at de er et reelt alternativ for den kvalitetsbevidste forbruger. Dernæst er der fokus på ernæringskvaliteten, hvor der tilstræbes et lavt indhold af fedt og salt og et højt indhold af næringsrige grøntsager. At det hele også er økologisk og helt uden tilsætningsstoffer, er en selvfølge for Hanegal.

- For de kvalitetsbevidste forbrugere er økologien dog nok snarere en sidegevinst, der giver tillid til produktet. Det helt afgørende er smag og sundhed, siger Ulrich Kern-Hansen.

Fuldkornspizza med Nøglehulsmærke
Hanegals Pizzaer har fået et stort løft efter at produktionen er kommet under eget tag. De hvide bunde er udskiftet med fuldkornsbunde, og mængden af fyld er øget i form af flere grønsager. Desuden er der sparet på fedtet ved at vælge en fedtfattig ost, ligesom indholdet af salt er reduceret mest muligt.

Resultatet er en serie pizzaer, hvor indholdet af fedt er halveret, og indholdet af kostfibre er fordoblet i forhold til en traditionel pizza. Hanegals pizzaer har derfor en optimal energifordeling, og de er mærket med det nye Nøglehulsmærke.

Klassiske middagsretter i moderne udgave
Udviklingen af middagsretter har taget udgangspunkt i de velkendte klassiske retter, som de fleste danskere kender og sætter pris på. I første omgang lanceres tre varianter: Millionbøf, Stroganoff og Chili Con Carne. Takket være magert kød og et øget indhold af grøntsager er fedtindholdet kun omkring 2%. Saltindholdet er begrænset til 0,3 mg Natrium.

- Med det foreliggende udkast til regler for Nøglehulsmærket, kan middagsretterne imidlertid ikke få dette mærke på grund af for lavt energiindhold, hvilket måske er lidt absurd i en tid, hvor fedme er et af de største sundhedsproblemer, siger Ulrich Kern-Hansen, der håber at kravet til energiindhold bliver nedsat inden den endelige Bekendtgørelse for Nøglehulsmærket bliver vedtaget.

Kilde: Hanegal / www.hanegal.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062