23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Carlsberg: Største fadølsfornyelse i 80 år

Nyt system øger holdbarheden markant.

Carlsberg i Fredericia har onsdag åbnet sit nye produktionssystem "draughtmaster", skriver Vejle Amts Folkeblad.

Bryggerigiganten kalder selv draughtmaster for den største nyudvikling inden for fadøl i 80 år, siden man i 1930'erne erstattede træfade med stålankre.

Draughtmaster udvider holdbarhedstiden i en fadølsfustage fra 6-7 dage og op til 30 dage, og det øger mulighederne for at små restaurationer kan have et større udvalg af specialøl som fadøl. Kunderne efterspørger det, fortæller Carlsberg.

- Vi forventer en stor positiv effekt især for vores specialøl. Holdbarheden går fra syv dage til 30 dage. Hvis man har prøvet af få en dårlig fadøl, ved man, hvad det betyder. Men her er øllet lukket og forseglet, siger produktionsdirektør på Carlsberg Fredericia, Martin Bjeld ifølge avisen.

Opfindelsen har været omkring 10 år undervejs og er foregået i Carlsbergs eget laboratorium i Valby.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.172|instance-web02