23948sdkhjf

Japansk kontrollant finkæmmer slagtekød

Siden 1983 har japanske Maradua Food Company hver uge kontrolleret Danish Crown-slagterierne i Horsens, Ringsted og Herning.
Driftsleder Jørn Kjær gør hver uge kontrolark klar til den japanske kontrollant Kazuya Shimojo

- To gange om ugen får vi besøg. Og sådan har det stort set været siden 1983. Siden vi dengang havde mund og klovesyge, har der været besøg og kontrol udført af vores japanske inspektør, fortæller Jørn Kjær fra Danish Crowns slagteri i Horsens. Han har haft den personlige kontakt med alle inspektørerne.

- Jeg tror, vi har haft omkring 80 gennem alle årene, fortæller Jørn Kjær.

Kazuya Shimojo er ansat hos Marudai Food Company som kontrollant. Han er udstationeret i Vejle og besøger hver uge Danish Crowns slagterier i Horsens, Ringsted og Herning. Hvert besøg i Horsens tager seks timer, hvor han tager stikprøver af brystflæsk, nakker og kamme.

- Jeg kigger efter alle former for uønskede rester fra produktionen – det kan være knoglestumper, brusk, hår og fremmedlegemer så som plastik. Derudover kontrollerer jeg længde, bredde og tykkelse på udskæringerne i henhold til vores specifikationer, forklarer Kazuya Shimojo på vej ned gennem slagteriets lange gange.

Medarbejderne orienteres løbende
Vagn Pedersen er kvalitetskontrollør med særlig fokus på varer til Japan og udfører altid kontrollerne sammen med Kazuya Shimojo.

- For at blive bedre og løbende reducere antallet af fund, melder vi tilbage til den enkelte medarbejder ved båndet. Det sker umiddelbart efter inspektionen, fortæller Jørn Kjær på vej ud mod pakkeriet, hvor ny stikprøver skal tages.

- Som noget helt nyt har vi inden pakning fået installeret en støvsuger. Vi støvsuger alle varer til Japan og Korea for at fange det absolut sidste. Stikprøverne tager vi efter pakning, fordi det så svarer til de varer, kunderne modtager i sidste ende, siger Jørn Kjær.

Under kontrollen noteres desuden kødets farve og der ledes efter uønskede rester. Aflsuttende tages der billeder af dagens kontrolresultater, som sammen med dagens rapport bliver sendt til hovedkontoret i Japan. Og sådan har det været siden 1983.

Kilde: Danish Crown

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157