23948sdkhjf

Alle lukketidsregler ophæves i 2012

Økonomi- og erhvervsminister Lene Espersen og Dansk Folkeparti stiller sammen et lovforslag til en ny lukkelov, der giver butikkerne i Danmark mulighed for holde åbent på langt flere dage og i længere tid.
Lukkeloven står overfor en væsentlig ændring. Der lægges op til liberalisering af lukkeloven i 2010 og reelt en ophævelse af lukketidsreglerne i 2012 undtagen på helligdage og enkelte andre særlige dage.

De nye regler indfases i etaper. De væsentligste punkter i den kommende nye lukkelov er:
  • I første omgang liberaliseres de nuværende lukketidsregler således, at butikkerne fra den 1. juli 2010 kan holde åbent ca. 30 søndage om året mod ca. 20 søndage i dag. De 30 søndage er fordelt på den første og sidste søndag i hver måned, alle søndagene i december op til jul samt yderligere 4 søndage, som kan placeres frit i løbet af året.
  • Fra den 1. oktober 2012 ophæves alle lukketidsregler. Butikkerne skal dog fortsat holde lukket på helligdage, grundlovsdag, juleaftensdag. Og på nytårsaftensdag skal de holde lukket efter kl. 15.00.
  • Byggemarkeder får mulighed for at holde åbent på alle årets dage uden begrænsninger. Skal træde i kraft 1. juli 2010.
  • Små butikker, der sælger materialer til hus og have og har en omsætningsgrænse på under 30,5 mio. kr. (2009 tal), får mulighed for at holde åbent alle årets dage uden begrænsninger. Skal træde i kraft 1. juli 2010. Der skal i forbindelse med lovarbejdet foretages en nærmere afgrænsning af området hus og have.

- Jeg er glad for den aftale regeringen har lavet med Dansk Folkeparti. Med den nye lukkelov vil forbrugerne få flere valgmuligheder og større frihed til at tilrettelægge deres hverdag, som det bedst passer dem. Det gælder særligt børnefamilierne, som ofte kan have en udfordring i at få hverdagen til at hænge sammen, lyder det fra økonomi- og erhvervsminister, Lene Espersen.

Hun fortsætter:

- Af hensyn til bl.a. medarbejderne får butikkerne tid til at forberede sig på, at der fremover bliver langt færre begrænsninger i åbningstiden. De nye regler indføres således i etaper, og fra den 1. oktober 2012 ophæves alle lukketidsregler. Butikkerne skal dog fortsat holde lukket på helligdage, grundlovsdag, juleaftensdag. Og på nytårsaftensdag skal de holde lukket efter kl. 15.00.

- Aftalen om den nye lukkelov bygger på et udspil fra detailbranchen. Tidligere på året blev hele branchen enige om et kompromis, der gradvist vil liberalisere vores nuværende lukkelov. Vi har nu fra politisk side udvidet udspillet med et par ekstra punkter som bl.a. betyder, at det fra 1. juli 2010 vil være muligt for byggemarkeder, små butikker, der sælgere materialer til hus og have, samt bagere at holde åbent året rundt, siger Lene Espersen afsluttende.

Lovforslaget vil blive fremsat hurtigst muligt.

Kilde: Økonomi- og Erhvervsministeriet

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109