23948sdkhjf

Sushi-direktør er ny formand for gastronomi-konsortium

Kim Rahbek Hansen bliver formand for nystiftet offentlig-privat partnerskab for dansk gastronomi og fødevarer. Der er afsat 12 mio. kr. til at videreudvikle Danmarks brand som leverandør af kvalitetsfødevarer.
Kim Rahbek Hansen er direktør i sushikæden Sticks'n'Sushi og har en fortid i mediebranchen. Han skal sammen med den øvrige bestyrelse tegne linjen for gastronomikonsortiet over de næste tre år.

- Danmark står i unik position lige nu. Det nordiske køkken går sin sejrsgang rundt om i verden, og det bobler i Danmark af rigtig mange gode og kvalitative initiativer, både i privat og offentligt regi. Konsortiet skal være med til at bane vejen og være med til at koordinere og samle initiativerne, så både store og mindre spillere i branchen får taletid og synlighed. Vi er bl.a. repræsenteret af vores store fødevareeksportører, og det giver os fra starten en god forankring, som vi glæder os til at bygge videre på, siger Kim Rahbek Hansen.

Leverandør af kvalitetsfødevarer
Fonden til Markedsføring af Danmark har bevilget 12 mio. kr. til et offentligt-privat konsortium, hvis opgave er at udbrede kendskabet til dansk og nordisk gastronomi og videreudvikle Danmarks stærke brand som leverandør af kvalitetsfødevarer.

- Vi skal markedsføre de danske kerne-kompetencer for at sikre eksport og tiltrækning af investeringer, talenter og turister. Jeg tror på, at partnerskaber mellem det offentlige og private kan være vejen frem til at løfte markedsføringen. Alene på området for markedsføring har vi de sidste to år oprettet fire offentlig-private partnerskaber, bl.a. for klima og erhvervsturisme, siger økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen.

Jagt efter direktør
Konsortiet består udover staten af en lille håndfuld private partnere, som tilsvarende bidrager med 12 mio. kr. til projektet. Det er blandt andre Arla, Danish Crown og Danmarks Fiskehandlere.

Konsortiet er nu på jagt efter en direktør, der skal føre de ambitiøse planer ud i livet.

Læs mere om det nye gastronomi-konsortium .
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078