23948sdkhjf

Nyt om navne: Food College-profil valgt som formand for danske madanmeldere

De frygtede restaurantanmelderes nye formand er forfatter, gastronom og universitetsmand med blik for fødevaredesign og regionale produkter.
Aviser og magasiners professionelle restaurantanmeldere er sluttet sammen i Foreningen af Danske Madanmeldere, som blandt andet står bag den årlige kåring af de bedste retter på danske toprestauranter, Årets Gericke, som afvikles hvert år i august.

Fokus på fødevaredesign og oplevelsen af den offentlige mad
Ny formand for foreningen er den nordjyske bosiddende René Langdahl Jørgensen, som blandt andet er forfatter og fast skribent i mad- og vinmagasinet gastro samt ansat på Aalborg Universitet ved Food College Denmark, der er placeret på Center for Food Science, Design & Experience under Institut for Arkitektur & Design. Her beskæftiger han sig med fødevareprojekter, der handler om smag, design og oplevelse i regionale nordjyske fødevarer, blandt andet med fokus på bearbejdning og nedbrydning af barrieren mellem gastronomien og det folkelige køkken herunder ikke mindst fødevaredesign og oplevelse i den offentlige mad. I magasinet gastro varetager René Langdahl Jørgensen især stoffet omkring vin, men anmelder også restauranter.

- Der har aldrig været så meget fokus på danske kvalitetsrestauranter, og niveauet har aldrig været højere, men krisen kradser og det er nu, vi som gæster skal holde fast og fortsat prioritere det ugentlige eller månedlige restaurantbesøg. Der er ingen tvivl om, at de fleste af landets bedste restauranter ligger i København, men provinsen har sine toprestauranter, og de findes altså ikke kun i Århus. Det er meget interessant, at vi har en yderst konkurrencemindet gruppe unge kokke i 30-års-alderen, som faktisk driver toprestauranter i normalt ikkegastronomiske købstæder og endda ”langt ude på landet”, påpeger René Langdahl Jørgensen i forbindelse med valget til formand.

Formål at højne restaurationsniveauet
René Langdahl Jørgensen har flere ambitioner med formandsskabet, men et er blandt andet at få flere provinsavisers madanmeldere inddraget for dels at sikre et ensartet niveau på anmeldelserne og dels at sikre tilstedeværelsen af provinsrestauranter ved kåringen af Årets Gericke. René Langdahl Jørgensen pointerer kraftigt at anmelderne blot ønsker, at restaurationsniveauet skal være så godt som muligt, og at det er grundlaget for den kritik, som anmelderne udøver.

Food College Denmark, som Langdahl Jørgensen er tilknyttet på AAU, er tovholder for projektet FOOD+, et konsortium af blandt andre Region Nordjylland, Kost & Ernæringsforbundet, 3F og Nordjysk FødevareNetværk, som samler viden og forskning, videnspersoner og madpraktikere indenfor sygehus-, kantine og institutionsmad i et netværk. På centeret arbejdes desuden med med konkrete fødevareinnovationsprojekter.

Kilde: Aalbog Universitet - Food College Denmark

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.088