Rullepølse med tang er årets mest innovative produkt
På Foodexpo bliver årets gourmet produkt og årets sundeste produkt også kåret.
Æblemost fra Guldborgsund Frugt løb med 1. præmien i kategorien Drikkevarer.
- Det smager bare rigtig godt og så er indpakningen god, lød det blandt andet fra formanden for Kost- og Ernæringsrådet Ghita Parry om dommerkomiteens begrundelse.
Pris til skåret frugt og bresaola
I kategorien Mellemmåltid gik hæderen til et frugtbæger fra Slice Fruit i Kolding baseret på frisk frugt uden konservering og med fem dages holdbarhed.
I kategorien Pålæg gik førstepladsen til Zimbo GmbH & Co i Hvidovre for Schweizisk Bresaola Bündnerfleich, som er en naturmodnet og fedtfattig lækker spegeskinke.
De 61 produkter blev bedømt af chefen for det danske kokkelandshold Per Mandrup, formanden for Kost- og Ernæringsrådet Ghita Parry samt fødevareeksperten og medejer af Dansk Catering Center, Orla Zinck.
Rullepølse i japansk indpakning
Den 26-årige slagtermester Kenneth Guldhammer fra Landslagteren/mad med mere i Faaborg vandt innovationsprisen for en røget rullepølse "klædt i" tang.
-Vinderproduktet er der blevet tænkt godt over, og det er et meget innovativt produkt, lød vurderingen fra dommerne.
Prøvekaniner har været i gang med at prøvesmage over en længere periode.
- Kunderne har haft tommelfingrene opad, siger Kenneth Guldhammer.
Filet med dild
Danmarks bedste Gourmetprodukt inden for slagterfaget gik til Slagteren i Strib for en klassisk røget filet med dild, med følgende bemærkning fra dommerpanelet:
-Fantastisk smag og et fagligt perfekt produkt.