23948sdkhjf

Nordic Sugars sukkerproduktion slår rekord

Ekstraordinært stor sukkerroehøst sikrer det hidtil bedste produktionsresultat for sukkerfabrikanten.
Nordic Sugars fem sukkerfabrikker i Danmark, Sverige, Finland og Litauen præsterede samlet et rekordresultat i 2009/10 med en produktion på i alt 1.013.000 tons sukker.

Det er ca. 175.000 tons over sidste års niveau. Produktionen ligger betydeligt over de nationale EU-sukkerkvoter og overgår også forventningerne ved sæsonens start.

Det positive resultat er især opnået i kraft af en stor høst af sukkerroer med et exceptionelt højt sukkerindhold i Danmark og Sverige, som blev hjulpet frem af en tæt på optimal blanding af sol og nedbør i sukkerroernes vækstperiode.

Stabil produktion
Samtidig giver flere års indsats for at sikre en høj driftsstabilitet i produktionen resultater.

Administrerende direktør Thomas B. Olsen, Nordic Sugar A/S, kommenterer resultatet:

- Det er på alle måder en flot produktionskampagne, vi har kørt i år. Vi har haft et godt råmateriale af høj kvalitet at arbejde med, og den store høst har betydet en længere kampagne end normalt, hvilket er med til at sikre en effektiv udnyttelse af vores anlæg, siger han og fortsætter:

- Trods et par tekniske udfordringer i forløbet og de seneste ugers vintervejr er det lykkedes flere af vores fabrikker at sætte produktionsrekord, hvilket er frugten af en professionel indsats og et velfungerende samarbejde med sukkerroedyrkerne.

Energieffektive forbedringer
Den gode roekvalitet og den effektive drift på fabrikkerne kombineret med en målrettet indsats på energiområdet har samtidig sikret en reduktion af energiforbruget i produktionen.

- Energieffektivitet er et strategisk indsatsområde for os, og det er glædeligt at konstatere, at vi i 2009 har nedbragt vores forbrug af energi pr. ton produceret sukker, nogle steder med op til 10 procent, hvilket naturligvis også har en positiv klimaeffekt, siger Thomas B. Olsen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078