23948sdkhjf

Danish Crown fastslår: Forholdene er i orden på tysk slagteri

Slagteriet vil rygter om underbetaling af rumænske arbejdere til livs og fremlægger sagen set fra deres side.
I sidste uge vakte det opsigt, da ansatte på et datterselskab til Danish Crown klagede over, at de ikke havde fået løn. Men sådan hænger sagen ikke sammen, mener Danish Crown, som har undersøgt sagen.

Danish Crown i Oldenburg entrerede 1. november 2009 med en kontraktpartner, som har ansat 36 rumænere til at stå for et stykke udbeningsarbejde.

Kontraktpartneren er blevet undersøgt af en ekstern revisor eller advokat. Det må Danish Crown ikke selv gøre ifølge den tyske lovgivning.

Advokaten har kontrolleret og fået verificeret, at kontraktpartneren udbetaler løn og overholder de indgåede aftaler, sådan som han skal i henhold til tysk lovgivning.

Løn til tiden
Danish Crown tog affære, da de fik kendskab til uroen blandt rumænerne, der mente, de var underbetalt og som klagede over ikke at have fået løn for december måned.

Slagteriet sørgede for at skaffe 6400 euro i kontanter, knap 48.000 i danske kroner, som blev udbetalt direkte til rumænerne.

Danish Crown bad advokaten om at gennemgå dokumentationen for, at forholdene var i overensstemmelse med aftalen. Den dokumentation forelå fredag 22. januar.

Den viser, at alle, der har udført arbejde på Danish Crowns anlæg i Tyskland, har fået løn til tiden.

Pengene er overført den 14. januar. Tilsyneladende har der været en forsinkelse i nogle af de rumænske banker, så pengene ikke var til disposition den 15. om morgenen.

18 forender i timen
Med hensyn til lønnen så er arbejdet aftalt som akkordarbejde, hvor normen er sat efter den danske norm for udbeningsarbejde, nemlig 18 forender i timen. Normen giver en timeløn, som er højere end den normale løn i branchen i Tyskland, gør Danish Crown opmærksom på.

Som det også er praksis i Danmark, har de nyansatte i Oldenburg fået et uddannelsestillæg den første måned, mens de var under oplæring. Derefter falder tillægget væk.

Nogle af rumænerne har i december ligget under halvdelen af normen, og derfor har de fået udbetalt en lavere løn.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112