23948sdkhjf

Skarø Is satser på is til sundhedssektoren

Firmaet i Det Sydfynske Øhav har udviklet specieldesignet is til kræftpatienter og andre småtspisende. Flere slags is til særlige patientgrupper er på vej.
Skarø Is i Det Sydfynske Øhav har videreudviklet sin is baseret på birkesaft, og udviklet en serie is til sundhedssektoren.

Skarø Is’ produkter adskiller sig ud over udnyttelsen af birkesaft ved, at den er økologisk og angiveligt har en proteinsammensætning, som er nem at optage for kroppen. Det skriver Fynske Medier.

Desuden er isen baseret på kilk - et nyt mejeriprodukt, der er udviklet af Lact Innovation og produceres af Naturmælk fra Tinglev, som Skarø Is samarbejder med.

Kilk indeholder syv gange så mange proteiner som mælk. Sammensætningen af proteiner er også anderledes end for mælk.

Kilk indeholder en overvægt af valleprotein i forhold til kasein - 80%/20%, hvilket er lige modsat sammensætningen i almindelig mælk og faktisk svarer til den, man finder i modermælk.

Let fordøjelig is
Ifølge salgskonsulent Mette Dannesboe har protein-isen til småtspisende grupper højt energi- og fedtindhold, hvilket kompenserer for de små mængder, patienterne eller svagelige ældre kan spise.

Proteinerne er af en sammensætning, som gør isen let fordøjelig og velegnet til opbygning af muskler.

- Vi synes, der mangler nogle produkter uden så mange tilsætningsstoffer med mange smagsvarianter, siger hun til Fynske Medier.

Virksomheden forventer at få en fod inden for på flere af landets sygehuse, men satser også på at komme ud i detailhandlen med sin økologiske softice og proteinis, der kan være et alternativ til energidrikke.

Forsøg med is
Skarø Is skal også i gang med et forsøg i samarbejde med Odense Universitets Hospital, der kan føre til en ny type is til nyrepatienter, og der kan også komme et produkt målrettet diabetespatienter.

I den forbindelse kan Naturmælks kilk-baserede produkter være interessante, fordi de indeholder mindre fosfat, som nyrepatienter har svært ved at udskille.

Dermed bliver Skarø Is’ kilkbaserede is også egnede.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Restaurantkæde sat til salg
Nowaco har droppet Kina
Ny chef for Nettos polske butikker: Derfor skifter Salling Group på direktørposten
Milliardvirksomheden Nowaco tjente langt mere end nogensinde før
Tidligere Geranium-kok skal forsøge at forsvare dansk kokkeguld
Mere jelly-slik kaldes tilbage
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
RetailNews
PlastForum DK

Send til en kollega

0.096