23948sdkhjf

Udviklingsprojekt skal bane vej for hele bagerbranchen

Det første bageri i Danmark har fået tilskud fra Fødevareministeriet og EU til et udviklingsprojekt, der skal samle erfaringer til fremtiden for bagerbranchen.
Langenæs Bageriet har fået tilskud til at indrette sit nye bageri med særligt fokus på høj produktkvalitet og et godt arbejdsmiljø.

I projektet er omdrejningspunktet kvalitet. Høj kvalitet. Langenæs Bageriet har investeret mange ressourcer i at indrette sit nye bageri, så man kan producere højkvalitetsprodukter hele dagen uden kompromisser.

Undgår frostskader
- Vi er meget glade for, at det er lykkedes os at få tilskud til at realisere vores drøm om at kunne indrette et håndværksbageri stort set uden produktionsmæssige begrænsninger. Alt kan nærmest lade sig gøre, fortæller den stolte bagermester hos Langenæs Bageriet, Michael Spottag.

Det er banebrydende i bagerbranchen, når Langenæs Bageriet inden længe indvier sit bageri med adskillige specialfremstillede køle-/frostfaciliteter og melsiloer.

Det særlige er, at indretningen gør det muligt at nedkøle deje til de optimale temperaturer – og eksempelvis undgå frostskader på brødet – og blande meltyper selv, uden at bagerne skal slæbe tunge melsække.

Branchens bedste arbejdsplads
- En håndværksbager har i dag svært ved at producere de ofte mere end hundrede produkter på hylderne uden brug af blandinger og mixprodukter, hvis omkostningerne samtidig skal holdes på et rimeligt niveau, forklarer Michael Spottag.

Langenæs Bageriet har modtaget kr. 3,1 mio. i tilskud til projektet, der ligeledes indeholder målsætninger om at skabe branchens bedste arbejdsplads.

Brancheforeningen Bager- og Konditormestre i Danmark (BKD) og Håndværksrådet har bistået Langenæs Bageriet i ansøgningsprocessen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093