23948sdkhjf

Alfa Laval øger fokus på fødevarer

Produktionen af fødevare- og spildevandsløsninger flyttes fra Søborg.

Alfa Laval vil omdanne det eksisterende datterselskab Alfa Laval Copenhagen A/S i Søborg til et kompetencecenter for teknologier til fødevareproduktion og spildevandsbehandling.

Søborg globalt center
Dermed bliver Alfa Laval i Søborg globalt center for virksomhedens Food & Water Division. 

Fokus for Alfa Laval Copenhagen A/S vil blive ændret fra at være en produktionsenhed til at blive en international forretningsenhed, der fokuserer på forskning,  udvikling og design af teknologier til fødevareproduktion og spildevandsbehandling samt salg, marketing og engineering inden for området.

Virksomheden vil som en del af denne forandring også investere i et nyt testcenter i Søborg.  

 Aalborg & Krakow
Som led i ændringen vil produktionen af ballastvandløsninger til skibe, Alfa Laval PureBallast, blive flyttet til Alfa Laval i Aalborg.

Tilsvarende bliver produktionen af dekantere flyttet til Alfa Lavals produktionsenhed i Krakow i Polen. 

Flytning af produktion til Aalborg og Krakow forventes at påvirke omkring 100 af de ca. 600 medarbejdere, der er ansat i Søborg. 

- Vi vil nu gå i gang med at forberede ændringerne, og samtidig gøre vores bedste for at mindske de negative indvirkninger forandringerne kan få for medarbejderne, siger Per Lund Hansen, adminstrerende direktør i Alfa Laval Copenhagen A/S.

Flytningen til Aalborg vil ske inden udgangen af 2017, mens flytningen af dekanter-produktionen skal ske inden udgangen af 2018.

Færre produktionsenheder

Alfa Laval arbejder løbende på at forbedre virksomhedens konkurrenceevne ved at samle produktionen på færre produktionsenheder i Europa. En plan, der blev meldt ud i forbindelse med kvartalsrapporten for tredje kvartal den 25. oktober 2016.

- Vi ønsker at styrke Alfa Lavals globale position inden for fødevareproduktion og spildevandsbehandling. Det er markeder, hvor vi ser muligheder for at øge vores forretning. Her er Danmark et oplagt sted at placere den nye high-end forretningsenhed i kraft af landets stærke traditioner på fødevare- og spildevandsområdet, siger Nish Patel, der er President for Alfa Lavals Food & Water Division.

Alfa Laval har tidligere investeret i og opført to globale kompetence- og testcentre i Danmark. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078