Borncut klar med præcis opskæring af fødevarer

Folkene bag verdens første portion cutter genoptager gammel alliance

Et års tid efter virksomhedens stiftelse er bornholmske Borncut nu klar med en ny serie af såkaldte portion cutters til den globale fødevareindustri. Samtidig har stifterne, Gorm Sørensen og Peter Mikkelsen, indledt et samarbejde med en af deres gode, gamle samarbejdspartnere, Scanvaegt Systems.

Samarbejdet gælder, udvikling, salg og servicering af portion cutters, som sikrer præcis opskæring af fisk, fjerkræ og kød. Det er maskiner, som Gorm Sørensen og Peter Mikkelsen har stor erfaring med, idet de som ansatte hos Norfo tilbage i 1992 udviklede den første portion cutter i verden, oplyser parterne i en pressemeddelelse.

Dengang blev der også etableret et samarbejde med Scanvaegt-koncernen. Det resulterede i, at Scanvaegt købte Norfo. I 2006 blev Scanvaegt-koncernen imidlertid solgt, og samarbejdet med de nye ejere sluttede nogle år senere.

Store forventninger
Nu er alliancen så genoptaget, og Scanvaegt Systems og Borncut er med deres særlige fortid de to virksomheder i verden, der ved mest om portion cuttere, konstaterer de i pressemeddelelsen.

De første maskiner er sat i produktion, og Borncuts bestyrelsesformand, Ole Schou Mortensen, har store forventninger:

- Den nye serie af portion cutters er baseret på den nyeste teknologi inden for styring og design af portion cutters. Betjeningen af maskinen er særdeles brugervenlig - ved hjælp af 3D-skærmteknologi bliver opskæringen af kødet visualiseret og dermed gjort endnu mere nøjagtig. Det optimerer opskæringen, øger udbyttet af råvaren og skaber dermed større indtjening hos kunderne, siger han i pressemeddelelsen.


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Nu vil Mikkeller også lave chokolade

Og desuden tøj, for at det ikke skal være løgn

Grød-kæde vil fordoble antallet af butikker

Men drømmen om udlandet er indtil videre skrinlagt

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Chipsfabrikkens ældre dame kører endnu

Anlægget står ikke foran pension. Tværtimod skal det efter 13 år snart udvides.

Han tester det, der rører ved fødevarer

Gennembrud for antibiotikafrit kød

Nyhedsbrev

Arla brager frem i Asien

1

Så er fuldkorn igen i fokus

Chokoladekæde mister troen på center

Norsk pizzakomet vil åbne i Danmark - igen

Hakkekød trækkes tilbage

Varme bade til rodfrugter skal mindske madspild

EU vil begrænse plastik i miljøet og genbruge al emballage

Blandede maderfaringer med kulturåret i Aarhus

Skuffende fødevaremarked forsøger igen: Der sker forbedringer i foråret

1

Det er snart helt slut for kæde af madbutikker

Ny forskning skal fremme sunde bakterier i maden

Netto donerede over 250.000 måltider til socialt udsatte

Juicekæden i offensiven: Så mange skal åbne i 2018

Haarslev Industries vil runde 2,2 milliarder

Den fynske virksomhed sætter gang i en omfattende transformation.

Kendte restauranter rykker ind i ny terminal 2

Åbyhøj-firma på sukkerfrit eksporteventyr

Modermælkserstatning i 83 lande kan være salmonellaramt

Ugens grin: Kommunikation på russisk

Tivoli åbner med restaurantfestival

Overskuddet faldt i Chr. Hansen trods omsætningsvækst

Erhvervsliv raser over nøl i Skatteministeriet

Risiko for forurening fra mus i bagerbrød

Jysk cateringfirma har voldsomt vokseværk

Lufthavnsrestaurant nægter at lukke trods byggerod

Bite Copenhagen får ny direktør

51 restauranter med i DinnerDays

Nyt juicekoncept klar i Fredericia

1

Rekordmange direktører får karantæne

Slikhandler anker dom om millionbøde

Vodkaflaske til otte millioner kroner stjålet i København

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Få besøg af vores mobile showroom.

Ny projektassistent ved IPW Systems

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Ejner Hessel vælger ClassicMat™ til fremtidens bilhus

Det handler om fødevaresikkerhed

Tre nye medarbejdere hos Shark & Co.

Michael har afprøvet EL:CONs rotationsordning for lærlinge – nu er han udlært elektriker

Endress+Hauser præsenterer verdens første selvkalibrerende temperaturføler

Café Sommerskos historiske lokale skifter hænder

Plejer du dit virtuelle CV nok?

Dansk Procesventilation har færdiggjort udsugning af Calcium-sulfat dampe hos Boehringer Ingelheim

Vi er stolte over at have leveret denne Erikkila Pro-Coulmn søjlesvingkran til Lesjöfors A/S

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Leverandør til eliten

Følg Xcelgo på LinkedIn

Simas Filters A/S styrker salgsorganisationen

Scandrums A/S er valgt som emballage-partner

Det ny Cateringinventar.dk er online - Se vores nye hjemmeside

Ronnie er udlært elektriker hos EL:CON - og vil gerne lære endnu mere...

Vil elpriserne stige eller falde i 2018?

På næste tirsdag: Kom til gratis foredrag med Toke Kruse

Manicus Teknik olie/vand køler TAK/T

Fødevarelovgivning 2018

KUKA's investering i Device Insight giver spidskompetencer inden for IIoT-p...

NORD DRIVESYTEMS udstiller på ANUGA Foodtec 2018

Send til en kollega

0.187