Pengene skal hentes i pakkeriet

Hurtigere omstilling, øget fødevaresikkerhed og mindre spild af ressourcer gør pakkeriet til en central del i fødevareindustrien

Der var fuldt tryk på pakke- og proceslinjerne på den nylige Interpack-messe i Düsseldorf. Med over 2.800 udstillere spredt ud over 262.000 kvadratmeter i 19 haller har messen aldrig været større i sin 55-årige historie.

Det skyldes blandt andet, at mængden af pakkede fødevarer globalt er vokset med omkring to procent om året de sidste år, så i 2015 blev der pakket 750 millioner ton fødevarer. En stigende middelklasse i især Asien og til dels Sydamerika kan mærkes på Interpack. I de enorme messe-haller skal man ikke gå mange meter, før man møder kinesere og indere, der interesseret undersøger de mange pakke- og proceslinjer, som udstilles.

- Vi får flere og flere kunder i blandt andet Indien, hvor kravene til fødevaresikkerhed og hygiejne er stigende, siger Evita Rosendahl, administrerende direktør i Jeros, der fremstiller rengøringsmaskiner til fødevareindustrien.

Hun fortæller, at selv om lønomkostningerne fortsat er meget lave i lande som Indien og Kina, så kan de danskproducerede maskiner være med i konkurrencen.

- Maskinerne kan foretage en mere ensartet rengøring, og dermed en bedre hygiejne, siger hun.

Samtidig forandrer forbrugernes krav til emballage og pakkede fødevarer sig. Det gør pakkedelen mere central i fødevareproduktionen, fortæller Dan Jensen, administrerende direktør i Nakskov Mill Foods, der fremstiller morgenmadsprodukter.

- Forbrugerne efterspørger mindre enheder, blandt andet for at undgå madspild. Det giver mere emballage og betyder, at værditilvæksten i stigende grad sker i pakkeriet, siger Dan Jensen.

Krav til hurtig omstilling
Mindre enheder og markant flere varianter af fødevareprodukter øger kravene til hurtig omstilling, færre maskinstop og en reduktion i spild af både fødevarer og emballagematerialer. De nye krav til fødevareproducenter får mange til at investere i nye pakkeriløsninger, blandt andet på Interpack.

Men det er ikke altid nok at investere i ny teknologi og udstyr. Det oplever de hos Danish Meat Research Institute (DMRI), der som GTS-institut hjælper fødevarevirksomheder med at optimere deres produktion, blandt andet i pakkeriet.

- Alt for mange får ikke udnyttet det fulde potentiale i pakkeriet, og der kan være rigtigt mange penge at hente. Vi analyserer alt, lige fra om materialevalget er det rigtige til hvordan kapaciteten bedst udnyttes. Vi kan typisk optimere pakkeriet med op til fem procent, og med en værditilvækst på op til 30 procent i pakkeriet, kan det gøre en stor forskel for mange virksomheder siger Uffe Thrane, direktør for forretningsudvikling i Danish Meat Research Institute.



Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Mælkepulver efter alle robotkunstens regler

Hundested-virksomhed har satset benhårdt på automation

Studerende har lavet en kødportal

Luft driller Højer Pølser

Industribageruddannelse flot fra start

DLG flytter hovedkontoret fra København til Fredericia

Orkla sælger K-Salat til Stryhns

Nyhedsbrev

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Blodbad på vej: Mille bygger ny fabrik

Regner med at fordoble omsætningen i 2018

Håndværksbager med stordriftsfordele

Foodpeople: Man kan godt kalde sig en håndværksbager, selv om man omsætter for over 100 millioner kroner om året

Pakkerobotter står højt på ønskelisten

Bornholmsk chips-eventyr tager fart

Ny kæmpetørrer tager over i Thyborøn

Ny filetfabrik vil give Danmark friskere fisk

Royal Norden Seafood satser mest på rødspætter

Bodylabs proteinsucces er sat til salg

Medie: Arla er oplagt som køber af producenten af kosttilskud og berigede fødevarer

McDonald's klar med kødfri burger

- Det her er simpelthen fødevarernes bungy jump

At spise melorme er både skræmmende og megafedt, mener nye producenter i Aalborg

Aalborgensiske insektfolk er tæt på det store gennembrud

Crickster klar med ovnkapacitet til 1.400 larveglas om dagen

Andesalg satte rekord

BC Catering fordobler lager

Her laver de ost til tre millioner pizzaer hver eneste dag

Det samme personale kunne pludselig producere tre gange så meget

Aftale er på plads: Mille Food bliver forgyldt

Kiks-producent har hemmelige planer

Ny restaurant eksperimenterer med matchende cocktails

- Hold op, vi var glade for den nye robot

Food Supplys stjernereporter Dan S. Frandsen fortæller her om sine osteoplevelser i Rødkærsbro

ISS sætter sig tungt på soldatermad

Årets restaurantchef: Intet uden mit team

Ny cateringdirektør på plads hos Løgismose Meyers

S: Danmark skal kæmpe for nedre EU-grænse for selskabsskat

Bornholm afslører: Ny madfestival til sommer

Roskilde får stort fødevarecenter

Aalborgensisk kulturgrund får madmarked

HKScan skuffer i tredje kvartal

Billund-firma flytter og udvider

Chefprofil skifter: Fra Lars Løkke til Danish Crown

Ærgerlig bager: Derfor kom der metal i vores kiks

Få virksomheder hopper på bonusordninger for flygtninge

Se alle Medlemmernes egne nyheder

E-bog: Vejledning til limning af kompositmaterialer

AVN Hydraulik på Ajour 2017

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Kranservice: se hvorfor Muehlhan vælger Fyns Kran Udstyr

Denico Food Ingredients på Fi Europe 2017 fra den 28-30 November

Temadag omkring ”Grønne” krom(VI) frie overflader på aluminium

Kapselpåsætter fra Trepak International AB

Væskefiltrering – med effektivitet og dokumentation i fokus

Lær at genbruge dine konstruktioner - deltag på Inventor iLogic – Produktkonfiguration d. 14/12

Hjemmesider øger salget med klima-ikon!

Lefon rørsave – en fremragende løsning til rustfrie mejerirør

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Thanksgiving torsdag den 23. november 2017

QMS-Consults kursuskatalog for 2018

Advances in hygienic design guidelines and Industrial best practice

Emotron Softstarter

Dansk Procesventilation har færdiggjort centralstøvsuger til Abenas nye produktionslinje

Følg os på Facebook og vind en kurv

November nyhedsmail fra KE Fibertec

Den eneste sande grønne kilowatt-time er den, der aldrig bliver brugt

Lejer til Levnedsmiddelsindustrien

YASKAWA ie4++ supersparemotor og en inverter

SEW-sats på eftermarkedet

Technor deltager på Maskinmestrenes Erhvervskonference - Ajour 2017

DENIOS - Behandling af farlige medier

Send til en kollega

0.292