23948sdkhjf

Franske stjerner til Højer Pølser

Højer Pølser i det sydvestjyske Danmark har netop vundet den fornemme nationale SIAL d’Or pris.
Den traditionsrige virksomhed, Højer Pølser, har endnu engang sat Danmark på det gastronomiske verdenskort. Produkterne Marskland Lammespegepølse og Marksland Oksespegepølse har vundet den lukrative pris i kategorien kød og pålæg. Med spegepølserne, der er det fineste inden for danske egnsspecialiteter, skal Højer Pølser repræsentere Danmark ved den internationale del af SIAL d’Or or konkurrencen i Paris senere i år.

Egnsråvarer frem for fornemme priser
Men de to pølsemagere, der står bag den familieejede virksomhed, vil hellere tale om græsrodsprodukter, egnsråvarer og en dyb passion for pølser end om fornemme priser.

Anerkendt med mere end 200 medaljer og diplomer fra ind- og udland skal der mere end en fransk pris til at imponere en garvet pølsemager:

- Vi er stolte over, at vi skal repræsentere Danmark, men det vigtigste for os er, at vi får lov at vise, at man stadig kan producere kvalitetspølser efter gamle håndværkstraditioner, hvor man kombinerer autentiske egnsråvarer med nordiske tendenser og får velsmagende pølser. Vi kalder det græsrodsprodukter, siger Jan Müller, som er den ene af sønnerne bag Højer Pølser.

De to prisvindende pølser er lavet af kød fra stærke og kraftige kvier, køer, stude og lam, der har levet et frit liv på marsken med rigelig motion og frisk luft. Marsklandet er et af de 10 mest bevaringsværdige landområder i verden, græsset i marsken henter ekstra næring fra mineralerne i havvandet, og dyrene går frit og græsser på mark og diger. Pølser er desuden mildt røget over nordisk bøg, og har gennemgået en lang modningsproces, som er med til at give spegepølserne en kraftig og delikat kødsmag.

Passion for pølser
Mange vil nok mene, at man ikke kan have passion for pølser, men for Jan Müller ligger det helt naturligt; ”både min far, farfar og oldefar var pølsemagere, så det lå ligesom i kortene, og jeg har i øvrigt aldrig haft lyst til andet. Vi er slagtere og pølsemagere fra den gamle skole, og min bror, Gerd har været i både Tyskland og Schweiz for at lære det originale håndværk”, siger Jan Müller. Jan og Gerd er opvokset i stuerne ovenpå pølsemageriet i Højer, lokalerne fungerer nu som kontor for virksomheden, som i dag beskæftiger 30 personer.
Pølserne fra Højer fremstilles stadig efter de originale opskrifter, som deres far skrev ned i hånden. Og nu er de ældgamle opskrifter altså også anerkendt blandt verdens førende gastronomer.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.082