23948sdkhjf

Danske salmonella-kyllinger sælges til udlandet

Danmark kræver salmonellafrit fjerkræ, når der importeres - mens danske slagterier og fjerkræ-producenter sender deres problem-kød ud af landet. Hyklerisk, lyder kritikken.
Mens de danske myndigheder og fjerkræbranchen kæmper en kamp for at holde salmonella-inficeret fjærkræ ude af Danmark, så sendes de inficerede kyllinger fra de danske producenter til slagtning i udlandet. Det møder nu hård kritik, skriver dagbladet Børsen.

- Det er hyklerisk og dobbeltmoralsk. Vi vil ikke have det ind i landet, men vi vil gerne sælge det til andre. Det er tit de samme, få kyllingeavlere, der igen og igen er problemer med. De burde tvangslukkes, hvis ikke de vil leve op til kravene, siger bestyrelsesmedlem i fjerkræavlerorganisationen De Frie Producenter(DFP) Gunder Jensen, Gråsten til dagbladet.

Sidste år blev der registreret 26 salmonellaudbrud i de danske fjerkræbesætninger, hvorefter kyllingerne blev eksporteret ud af landet.

Op til myndighederne at bryde ind
- Hvis en producent eller et slagteri sender dyr ud af landet, så er det, fordi der er efterspørgsel, og vi har fri handel over grænserne.Så det kan vi ikke forhindre dem i. Alle producenter er undermyndighedernes kontrol. Skal nogen lukkes, så er det op til myndighederne. Det er i hvert fald ikke noget, jeg vil diktere, siger formand for Det Danske Fjerkræråd – og branchens repræsentant i Landbrug & Fødevarer – Ole Høegh Sørensen, Løgsted ved Løgstør.

Adm. direktør hos Rose Poultry Per Møller, der også fungerer som formand for Danske Slagtefjerkræ, gør opmærksom, at den andel af inficeret kyllingkød, der sendes til slagtning i udlandet udgør 1% af den samlede kyllingeproduktion. Han påpeger, at fratages producenterne muligheden for at sende salmonella-kødet til udlandet, så vil man overveje destruering af kødet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109