23948sdkhjf

Efter 8 år: Fjerkræfirma vil lave færdigretter igen

Flere og flere danskere ønsker både have tid til at gå på arbejde og gøre karriere, hente børn og samtidig dyrke deres fritidsinteresser. Derfor er interessen for at både at købe ind over nettet og for anvendelsen af færdigretter - såkaldte covenience-produkter - i hastig vækst, mener man hos Gråsten Fjerkræ.

Efter otte års pause går virksomheden derfor nu ind på færdigrettermarkedet. Det sker i løbet af efteråret, hvor virksomheden lancerer økologisk pulled chicken i 300 gramspakker til detailhandelen og i pakninger á 2 kg til foodservice-sektoren.

- Vi forsøgte for otte år siden, men var for tidligt ude. Siden er markedet nærmest eksploderet, og det ønsker vi naturligvis at være en del af, siger bestyrelsesformand Gunder P. Jensen.

Det produkt Gråsten Fjerkræ lancerer, er fremstillet af skindfrit lårkød fra økologiske kyllinger, der opdrættes nær Schwerin i Mecklenburg-Vorpommern. Kødet opnåede i fjor at få en anbefaling af Dyrenes Beskyttelse.

Lårkødet fra de økologiske kyllinger bliver slow cooked  i en marinade, der sikrer, at smagen af kylling bibeholdes.

- Det har været vigtigt for os at finde frem til den helt rigtige krydderiblanding. Vi har set alt for mange eksempler på færdigretter, hvor det er salt og marinaden, der overdøver produktet. Det ønsker vi ikke. Når du vælger en økologisk pulled chicken, skal du naturligvis kunne smage, at der er tale om et økologisk produkt af høj kvalitet.

Gunder P. Jensen forudser, at økologisk pulled chicken bliver populært i burgere, som lasagnefyld eller serveres sammen med en skål lækker salat. Tilberedningen kan ske i vandbad, i almindelig ovn og i en mikroovn. Produktet har tre måneders holdbarhed på køl.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125