23948sdkhjf

Tre teknologiske tigerspring hos Stryhns

Tre topmoderne pakkelinjer markerer en helt ny måde at pakke leverpostejsbakker på

I første halvdel af Stryhns' produktion er alt, som det plejer. Lever, spæk, løg, ansjoser og krydderier kommer ind, hakkes, fyldes i forme og bages i en time i ovnen efter grundlægger Henry Stryhns gamle opskrift.

Men i den sidste halvdel af produktionen - der hvor de bagte leverpostejsforme forsynes med låg og etiketter og pakkes i kolli - er der sket ting og sager inden for de seneste tre år.

Her har Stryhns' tocifrede millioninvestering udmøntet sig i nye pakkelinjer, nye robotter og ny IT-infrastruktur.

- Vi har virkelig automatiseret værdikæden fra det punkt, hvor produkterne kommer ud af ovnen, til de når ud til lastbilen. Den del af fabrikken har fået helt nyt udstyr ind på linjerne, lyder det fra Kristian Kornerup Jensen, administrerende direktør i Stryhns.

Lynhurtige deltarobotter
På rundturen rundt i fabrikken - hvor fotos er strengt forbudt - får Food Supplys udsendte blandt andet lejlighed til at se et nyt robotanlæg i funktion.

Her sørger tre såkaldte deltarobotter for at påsætte låg på de færdige bakker med leverpostej. Vel at mærke uden behov for fiksturer og i et væsentligt hurtigere tempo end det tidligere anlæg, der slet ikke havde samme bevægelsesfrihed som de lynhurtige deltarobotter.

Et andet teknologisk tigerspring er tre helt nye linjer til kollipakning efter det såkaldte hood & tray-princip - en pakningsmetode, som Kristian Kornerup Jensen og hans kolleger har fundet inspiration til i udlandet.

- De helt store detailkunder på verdensplan kræver ganske enkelt, at man kan levere i hood & tray, fortæller han.

Svær teknisk udfordring
Princippet i pakningsmetoden går ud på, at de færdige bakker leverpostej pakkes i en papkasse, der består af to dele - en bakke og et låg.

Når kollien kommer ud i butikken, skal butiksmedarbejderne blot løfte låget af, og så kan hele bakken stilles ned i køledisken - i stedet for at de enkelte bakker skal stables hver for sig.

- Det giver selvfølgelig en højere effektivitet i butikkerne. Men rent teknisk er det svært at løse, fordi robotten ikke må løfte låget af bakken, når den skal håndtere kollien. Så det har vi brugt en del tid på at finde en løsning på. Men der er ingen tvivl om, at hood & tray er fremtiden, siger Kristian Kornerup Jensen.

Innovation i produktionen
Et tredje tigerspring er det faktum, at de nye pakkelinjer kan håndtere flere forskellige størrelser pakninger. Tidligere kunne hver pakkelinje kun håndtere én størrelse emballage.

- Tidligere var vores fabriksdesign låst meget fast på enkelte varianter og pakningsstørrelser. Nu kan linjerne håndtere væsentlig flere bakkestørrelser på samme linje, og omstillingerne går markant hurtigere, forklarer Kristian Kornerup Jensen.

- Mange tror, at innovation kun drejer sig om nye produkter, men på det her projekt har innovationen i høj grad handlet om fabrikken.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078