23948sdkhjf

Merrild kaffe lukker produktionen i Kolding

Med udgangen af juni måned 2011 stopper produktionen af Merrild Kaffe i Kolding. Forbrugeren vil dog fortsat kunne finde kaffemærket på hylderne i butikkerne.
Ændrede kaffevaner og øget konkurrence på kaffemarkedet betyder, at Sara Lee, som ejer Merrild Kaffe, har set sig nødsaget til at lukke kaffefabrikken i Kolding i sommeren 2011.

- Det er med beklagelse, at vi må lukke vores kaffefabrik i Kolding. Men i Sara Lee må vi løbende sørge for, at vi producerer på en måde, der sikrer konkurrencedygtige priser. Vi skal med andre ord udnytte vores produktionskapacitet på fabrikkerne i Europa bedst muligt. I den forbindelse har vi vurderet, at vi samlet set er nødt til at reducere vores produktion yderligere, selv om vi løbende har tilpasset. Kolding er en af de dyreste fabrikker at holde kørende i Sara Lee gruppen, og det er ikke muligt at reducere de faste omkostninger. Derfor har vi desværre set os nødsaget til at træffe beslutningen om at lukke fabrikken, forklarer Frank van Oers, Executive Vice President and CEO, Sara Lee International Beverage and Bakery Division, i en pressemeddelelse.

Sara Lee råder i dag over otte fabrikker i Europa.

Konkret er det en generelt stigende konkurrence på kaffemarkedet kombineret med et skifte fra den traditionelle filterkaffe i retning af portionsserveringer, som Senseo, espresso og instantkaffe, der har gjort det nødvendigt at lukke fabrikken i Kolding.

De nye kaffevaner betyder nemlig, at risterierne reelt skal producere mindre - men mere specialiserede - mængder kaffe, og det medfører, at produktionsanlæggene ikke kan køre på fuld kraft og udnyttes effektivt nok.

I forbindelse med lukningen vil Merrild Kaffe tilbyde de 55 ansatte på fabrikken hjælp til at fortsætte i andre jobs.

- Vi vil gøre vort yderste for at hjælpe de medarbejdere, der bliver berørt af lukningen, blandt andet ved at undersøge, om de kan flyttes til andre funktioner i Merrild Kaffe. Vi vil desuden hurtigst muligt gå i forhandlinger og forsøge at afdække muligheder for at støtte de ansatte, siger Merrild Kaffes administrerende direktør, Jan Sterobo.

Selv om fabrikken i Kolding lukker, og Merrilds brands fremover bliver fremstillet på Sara Lee´s øvrige fabrikker i Europa, fortsætter Merrild Kaffe som et stærkt varemærke på det danske marked, og forbrugerne vil fortsat kunne få nøjagtigt de samme produkter, når de køber Merrild Kaffe i fremtiden.

- Vi vil også fremover være et af Danmarks foretrukne kaffemærker, og forbrugere kommer ikke til at mærke forskel hverken hvad angår udbud, kvalitet eller smag, selv om kaffen ikke længere produceres i Kolding, lover Jan Sterobo i pressemeddelelsen.

Kilde: Merrild Kaffe A/S

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08