23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Studerende udvikler ny type snack

En gruppe danske studerende har udviklet en ny type nordisk snack bestående af tørret rugbrød med tang, overtrukket med chokolade.

Hvis det står til en gruppe danske studerende skal tørret rugbrød, tang og chokolade udgøre et nyt og sundere alternativ til eksisterende snack-barer.

Den nordiske bar, der er døbt "A Nordic Bite", var det danske bidrag til en europæisk innovationskonkurrence indenfor fødevarer.

Den nye snack er produceret med nordiske råvarer. Rugbrødet er således bagt ud fra danske traditioner, og tangen kommer fra de nordiske farvande. Det oplyser Food of LIFE.

Sund med en god smag

Det er særligt indholdet af rugbrød og tang, der er med til at gøre snackbaren til et sundt alternativ.

Tangen indeholder fx kaliumsalt, som kan erstatte natriumsalt (det almindelige køkkensalt, som vi har en tendens til at spise for meget af), mens rugbrødet har et højt indhold af kostfibre og et lavt fedtindhold.

Godt sensorisk samspil

Smagsmæssigt halter den nye bar heller ikke bagefter.

De studerende fremhæver, at den søde og bitre smag fra den mørke chokolade, rugbrødets syrlighed og tangens smag af salt og umami sammen med det sprøde rugbrød giver et godt sensorisk samspil.

Konkurrencen var en del af SIAL-messen, der fandt sted i uge 42 i Paris, og var udstedt blandt europæiske studerende.

De danske studerende læser Fødevarevidenskab, Teknologi og Produktion, der er en samarbejdsuddannelse mellem LIFE – Det Biovidenskabelige Fakultet og DTU.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.079