23948sdkhjf

Ticans omsætning passerer fire milliarder

Andelshavere kan se frem til præmie på baggrund af slagterikoncernens flotte regnskab
Ticans regnskab for 2009/2010 viser, at omsætningen for første gang har passeret fire mia. kr. Det er en stigning på otte procent i forhold til 2008/2009-regnskabet.

På den primære drift var stigningen på 58 procent og gik frem til 193 mio. kr. mod 122 mio. kr. i forhold til det seneste regnskab.

Fremgang kan der også ses i nettoresultat. Det nåede hele 157 mio. kr. mod 87 mio. kr. året forinden.

Kapacitetsudnyttelse og forædling bag fremgangen
Det flotte resultat tilskrives en høj udnyttelse af kapaciteten på slagteriet i Thisted samt en rekordhøj indtjening fra forædlingsvirksomhederne.

Svineproducenterne har de seneste år været hårdt presset af krisen. De har Tican mærket og antallet af aktive andelshavere er faldet 12 procent. Tican har derfor kørt med høj kapacitet ved at købe frie gris på markedet.

- Jeg hæfter mig specielt ved resultatet af den primære drift og det faktum, at en stadig større del af vores indtjening kommer fra forædlingsaktiviteterne i udlandet, siger adm. direktør Ove Thejls.

Koncernledelsen er forståeligt tilfreds og tilskriver til dels den positive udvikling til koncernens Strategi 2+.

- Slagteriaktiviteterne i Danmark er stadig under betydeligt pres, og havde vi ikke satset offensivt på forædling i udlandet for år tilbage, så havde vi ikke været her i dag!, fortsætter han.

Andelshavere nyder godt af fremgangen
Ticans andelshavere får også en gevinst. Tican udbetaler en restbetaling på 90 øre pr. kg svin og 75 øre pr kg. for søer. Samtidig tildeles de for første gang en præmie på 10 øre pr. kg. for deres ejerskab.

- Derfor er jeg rigtig glad for, at vi kan fremlægge et stærkt regnskab, som også kan give vores ejere en pæn restbetaling, som jeg tror, overrasker positivt, siger bestyrelsesformand Jens Jørgen Henriksen.

Ledelsen slår fast, at resultatet skal følges op af fortsat arbejde med koncernens fremadrettede strategi.

- Dette er ikke en sovepude. Resultatet for 2009/10 har været rigtig godt, men kon-kurrencen er intensiv. Samtidig må vi tænke mere vækst ind i planerne, hvilket kræver både nye kompetencer og kapital, siger bestyrelsesformand Jens Jørgen Henriksen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078