23948sdkhjf

Spraydåsen rammer snapseflasken

Dette års julesnaps fra Aalborg Akvavit har sit udseende fra den lokale graffitiscene

For tredje år i streg står en Aalborg-kunstner for Aalborg Juleakvavits grafiske udtryk. Den lokale graffitikunstner Lars Panks streger kan findes forskellige steder i byen ved Limfjorden - og nu også på denne juls snapseflaske.

- Mit motiv er en hyldest til det øjeblik, som opstår hvert år til jul. Vi åbner op for alle vores sanser og nyder nuet fuldt ud. Min største glæde ved julen er den kollektive kreativitet, hvor alle gør sig umage. Vi klipper og klistrer og pynter op eller samles i køkkenet for at lave mad og julekonfekt.

- Traditionerne er de samme, men de ydre omgivelser vokser og forandrer sig for hvert år der går. Det gælder også julesnapsen, min by og min kunst. Flaskens indhold, Aalborg og min kreativitet har samme sjæl og puls som altid, men udtrykket ændrer sig løbende, fortæller Lars Pank.

Hvert fjerde år skifter flasken facon. Dermed er det også sidste år, at Aalborg Juleakvavit har det nuværende udtryk, før der findes et nyt forud for næste jul. Det gør flasken til et attraktivt samlerobjekt.

- Vi synes ikke kun, at deres kreative evner matcher den kunst, som vi selv mener, er indeni flasken, men også, at de er med til at hylde den historie vi deler med Aalborg by. I år har vi fundet inspiration i byen og dens gadebillede, og her bliver man straks bekendt med byens kunstner inden for street art Lars Pank. Fra sit gadeperspektiv sprayer han nye lag på juleakvavittens sjæl og afspejler nogle af de øjeblikke, der år efter år samler danskerne i julen, siger Morten Wilms, kategorichef hos Aalborg Akvavit.

Aalborg Juleakvavit er blevet lavet siden 1982.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125