23948sdkhjf

Mozzarella-mejeri satser massivt på foodservice

Arla-mejeriet i Rødkærsbro vil forarbejde en større del af sine producerede mozzarellaoste selv. Derfor investerer Arla Foods 100 mio. kr. i en stor tilbygning til sin eksisterende afdeling, der forarbejder og river osten. Investeringen blev besluttet i starten af 2017. Byggeriets første spadestik er lige på trapperne.

Årsagen til den store investering er, at Arla satser kraftigt på at levere ind til den hurtigt voksende – især i Asien – branche for foodservice. Og strategien bliver udført ved selv at forarbejde en klart større del af de osteblokke, som produceres på det midtjyske mejeri.

- Vi udvider ikke mængden af ost, men vi udvider vores sortiment af ost. Den største del af vores osteblokke sælger vi i dag til pizzafabrikker og virksomheder, som river og forarbejder osten videre. Nu vil vi selv levere en større del til foodservice, og derfor konverterer vi en del af vores blokke, siger Jørgen Poulsen, projekt- og teknologichef hos Arla Rødkærsbro.

- Vores nye produkter, sticks i to kilos poser, bliver frosset ned inden emballering, hvilket betyder, at sticksene er løst frosset. Det er nyt, og hvad mange af de store pizzakæder, som Pizza Hut, Dominos og Papa John’s efterspørger.

Projektet har fået navnet IQF, udvidelsen er på 5000 kvadratmeter og skal stå klar til produktion i januar 2019.

Læs også: Her laver de ost til tre millioner pizzaer hver eneste dag

Første skridt i strategien
IQF-afdelingen skal til start forædle cirka en fjerdedel af den samlede producerede mængde på godt 80.000 tons mozzarella om året.

 Bygningerne er også forberedt til endnu en ny produktionlinje til foodservice. Det langsigtede mål er at komme op på 40.000 tons om året, som er halvdelen af vores totale kapacitet, uddyber Jørgen Poulsen.

- Derudover skal vi stadig producere en række forarbejdede produkter til vores retailkunder.

Mejeriet har i øjeblikket 260 ansatte, men projektchefen forventer ikke, at der vil blive en ansættelsesfest i kølvandet på udvidelsen, for investeringen skal ske med en høj grad af automation.



Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Fiskefabrik politianmeldt for listeria-fup

Operation X: Virksomheden solgte laks med listeria-bakterier men forfalskede analyse

SIAL: 17 danske fødevarefirmaer under samme hat i Paris

Fiskeselskaber slår sig sammen

Gum by Hviid-folk: Vi giver ikke op

Mini-tyggegummifabrik er stadig på vej trods tvangsopløsning

Thorfisk udskyder flytning til næste år

Nestlé har solgt for 432 milliarder i år

Nyhedsbrev

Gærende gløgg kaldt retur

Online Avis Arkiv

Kendt restauratør tiltalt i stor bedragerisag

Sagen handler blandt andet om indkøb af kød og fisk

Balladen om Thorfisk - lukning eller flytning?

Bilka når madspildsmål 12 år før tid

Varehuskæden har halveret sit madspild. Varehuschef jubler.

Sjællandsk bryghus lancerer øl-snaps

Nowaco-stifter er død

Preben K. Nielsen stod bag en enorm fødevaresucces

Tyggegummi-projekt erklæret konkurs

Thorfisk lukker - Scanfish opruster i Hanstholm

Seafood Danmark har opkøbt Taabbel og flytter selskabets aktiviteter i Thorfisk fra Hvide Sande til Hanstholm

Rekordår hos Danish Crowns grillspecialister

Lykkeposer med overskudsvarer skal nedsætte madspild i Kvickly

Madværkstedet nærmer sig udsolgt

Den københavnske fødevaremesse har kun få stande tilbage

Så er øl-is fra Thy klar

Norsk pizzasucces vil åbne 40 steder i Danmark

Kæden har for længst forgyldt sine norske ejere

Skare vil udvide sin kødfabrik

FoodTech Award 2018: Se de nominerede her

I år konkurrerer syv innovative produkter om at modtage prisen

2

Andersen stopper som formand i Chr. Hansen

Ugens grin: Rod i regnskabet

Dollarkursen driller ingredienskoncernen Chr. Hansen

Mikrobryggeri har fart på efter unik fustage-rundtur

FoodTech får en ny koncepthal

Vesterhavsmost hitter i Taiwan

Danske fødevarer klarer Brexit overraskende flot

Sjællændere vil lave verdens bedste gin

Sandwichkæde presset af flere dødsfald

Carsoe solgt til kapitalfond

Bær kaldt tilbage efter fund af metalstykker

Nye bøfhus-ejere: Skuden er vendt

Ny topchef på plads i Tulip Ltd

Hvert andet selskab overlever ikke syv år

Caspers bornholmske flymad er et hit

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Kender du indvirkningen på trykluft på fødevaresikkerheden?

Din logistik specialist i Danmark

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

EHEDG + SEEPEX = ”Mere end ren” på FoodTech 2018

R&D inviterer til åbent hus d. 25. oktober

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S

Dorner’s nye AquaGard 7350V2 sanitære transportbånd har forbedret sikkerhed og ydeevne

EffiMat automatiserer onlinebutikkernes lagre

Siemens hjælper med reducering af tidsforbruget med Virtuel Commissionering

Procesanlæg og styretavler til energisektoren

Integrede solceller i tag, facade og glaspartier - på Building Green I Forum

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Flytbare reol beslag til containere

Omron introducerer nye IoT proces sensorer til flow (E8FC) og tryk (EFPC)

Berendsen-vaskeris fremtidsmål er at vaske 100 % med regnvand og genanvendt vand

1,5 Ton vs. 125 Ton

Ny konference om Fødevareemballage

Bliv klogere på hygiejnisk design på FoodTech

Skal din næste bakke til dine fødevarer have et mindre klimaaftryk?

Safer Food => Better Business

Kontinuerlig oliedampmåling med Metpoint

Konference stiller skarpt på Ernærings- og sundhedsanprisninger

IPW Systems får endnu en ny udvikler

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Innovationskonkurrence høster ansøgninger fra 45 lande

Send til en kollega

0.223