Mozzarella-mejeri satser massivt på foodservice

Arla-mejeriet i Rødkærsbro vil forarbejde en større del af sine producerede mozzarellaoste selv. Derfor investerer Arla Foods 100 mio. kr. i en stor tilbygning til sin eksisterende afdeling, der forarbejder og river osten. Investeringen blev besluttet i starten af 2017. Byggeriets første spadestik er lige på trapperne.

Læs også: Her laver de ost til tre millioner pizzaer hver eneste dag

Årsagen til den store investering er, at Arla satser kraftigt på at levere ind til den hurtigt voksende – især i Asien – branche for foodservice. Og strategien bliver udført ved selv at forarbejde en klart større del af de osteblokke, som produceres på det midtjyske mejeri.

- Vi udvider ikke mængden af ost, men vi udvider vores sortiment af ost. Den største del af vores osteblokke sælger vi i dag til pizzafabrikker og virksomheder, som river og forarbejder osten videre. Nu vil vi selv levere en større del til foodservice, og derfor konverterer vi en del af vores blokke, siger Jørgen Poulsen, projekt- og teknologichef hos Arla Rødkærsbro.

- Vores nye produkter, sticks i to kilos poser, bliver frosset ned inden emballering, hvilket betyder, at sticksene er løst frosset. Det er nyt, og hvad mange af de store pizzakæder, som Pizza Hut, Dominos og Papa John’s efterspørger.

Projektet har fået navnet IQF, udvidelsen er på 5000 kvadratmeter og skal stå klar til produktion i januar 2019.

Læs også: Arla sætter ny nabo i sving

Første skridt i strategien
IQF-afdelingen skal til start forædle cirka en fjerdedel af den samlede producerede mængde på godt 80.000 tons mozzarella om året.

 Bygningerne er også forberedt til endnu en ny produktionlinje til foodservice. Det langsigtede mål er at komme op på 40.000 tons om året, som er halvdelen af vores totale kapacitet, uddyber Jørgen Poulsen.

- Derudover skal vi stadig producere en række forarbejdede produkter til vores retailkunder.

Mejeriet har i øjeblikket 260 ansatte, men projektchefen forventer ikke, at der vil blive en ansættelsesfest i kølvandet på udvidelsen, for investeringen skal ske med en høj grad af automation.



Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Æggefirma ser millionpotentiale i proteindrik

2017 blev et år med modvind

Kaffefirma reddet på stregen

Direktør går fra øllet til rejerne

Fire venner har startet bryghus i Farum

Tørke: Bornholmerne må undvære lokale grøntsager

Nyhedsbrev

Ny aftale åbner for mere dansk kød og medicin til Japan

Salg af danske varer til Japan ventes at stige med op til 70 procent, når frihandelsaftale er underskrevet.

Nyborg Fængsel har succes med sin flødeis

Danmarks første ismejeri bag tremmer er en succes. På tre måneder har de solgt over 2.000 liter is, og der er venteliste på arbejdsholdet.

Unge bliver grydeklar hos erhvervsskoles cateringfirma

Orkla køber egne aktier tilbage

Bøde og politianmeldelse til bageri

Royal Unibrew køber op i Frankrig

Hygiejnen halter igen hos Graasten Salater

Too Good To Go runder fem millioner reddede måltider

DTU har fundet leder til nyt Foodlab

Nyt destilleri snart klar med snaps

Køb af baconkæmpe er på plads

Stiftere siger farvel til Rawbite

Kun en enkelt af de tre idémænd bliver hos nøddebar-producenten

Sall Whisky Distillery har huset klar

1

Michelin-kok laver ny restaurant i sin egen stue

Mille Food har købt en ny fabrik

2

Kæmpestor stigning i dansk quinoa-dyrkning

Dan Cake med stor million-forbedring

Kult-burgerbar genåbner: Burgerne bliver som før i tiden

’’Wayne’s World’’ åbner i samme lokaler som for 11 år siden

Listeria: Også Lidl kalder søde majs retur

Street food klar i Fredericia

Hedebølge-tomater får nyt liv i ny madspilds-ketchup

Frikadellepølsegas værre end først antaget

Økologiske øl bliver mere og mere populære

Lidl lancerer nye planteprodukter

En million kroner til fyrede fra Scanflavour

Mild fugleinfluenza fundet i andebesætning

Halv million skal hjælpe Arla-fyrede

Kvindelig kok sejrede i Gudhjem

Hjemmelavet ret til herrefrokost gav pølseforgiftning

Erhvervsminister bliver ny direktør for Dansk Erhverv

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Er du førerhund eller hundefører?

Lead Auditor Miljø (version 2015)

Statistical Process Control (SPC)

Production Part Approval Process (PPAP)

Filterteknik A/S har fået en digital opfriskning

3 grunde til at overveje at låne penge i din virksomhed

Reparation af svejserobot

Measurement System Analysis (MSA)

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Bare rolig - Vi er her hele sommeren!

22.000 stykker aflagt Berendsen-tøj har fået nyt liv i Gambia

Selvom sommeren i den grad er over os, er der stadig gang i butikken hos os

4 tips til dig der skal have firmabil for første gang

Josefine er udlært elektriker hos EL:CON i Roskilde

Failure Mode and Effects Analysis (FMEA)

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Kontorhoteller er blevet in hos danske virksomheder

Jobsamtalen starter før du aner det

Efteruddannelse i Hygiejnisk design på DTU

Lasse er udlært elektriker hos EL:CON i Aarhus

IATF 16949:2016 Inspirationsseminar

Nyt high flow filterhus i glasfiber

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

HN Group A/S udstiller på FachPack messen i Nürnberg

Send til en kollega

0.308